Inmormantarea lui Papan Chilibar va avea loc miercuri


nbsp;

Papan Chilibar, actorul care s-a remarcat in urma cu doi ani in filmul Eu cand vreau sa fluier, fluier, s-a stins din viata, a anuntat fosta sa colega de platou, Ada Condeescu, pe profilul sau oficial de Facebook.

Daniel Mitulescu, producatorul filmului „Eu cand vreau sa fluier, fluier“ i-a fost mereu aproape actorului-amator, inca de pe platoul de filmare. „Duminica seara s-a intamplat. Eu am aflat imediat de la familie. Ultima oara l-am vazut in urma cu o saptamana, cand am fost sa-l vizitez la Fundeni. Se simtea din ce in ce mai rau, din pacate, cu toate ca medicii au facut tot posibilul sa-l mentina in viata. Am vrut sa-l transportam si la o clinica din strainatate, dar nu a fost posibil din cauza ca nu am gasit un donator de maduva compatibil, el avand o specificatie destul de rara. Inmormantarea va fi maine si o sa ne ocupam tot noi de organizare. Dumnezeu sa-l ierte! A fost un baiat special“, a declarat, pentru Adevarul de Seara Daniel Mitulescu. nbsp;

Ada Condeescu, actrita principala din filmul „Eu cand vreau sa fluier, fluier“, are numai amintiri frumoase despre Papan. „Mi-a fost foarte drag si foarte apropiat. Am tinut la talentul lui. Era un baiat foarte talentat care a fost descoperit tarziu. Cu totii am fost sa-l vizitam cat a fost la spital si este o pierdere foarte mare pentru noi“, a subliniat actrita. nbsp;

Tanarul actor in varsta de 24 de ani fusese diagnosticat cu leucemie in luna februarie, in timp ce era inchis la Penitenciarul Rahova pentru furt. La inceput, medicii l-au internat la Spitalul Penitenciar Jilava, iar apoi, fiindca starea sa s-a agravat, a fost mutat la Institutul Fundeni, Sectia de Hematologie.

In luna aprilie, din cauza bolii, a fost eliberat conditionat din inschisoare

I
n urma cu doi ani parea ca daduse norocul peste Papan Chiliban. El impreuna cu alti 16 detinuti au fost cooptati de regizorul Florin Serban pentru a juca in filmul „Eu cand vreau sa fluier, fluier quot;. Regizorul a ales sa lucreze cu detinuti pentru a da un plus de originalitate povestii, aceea a unui tanar inchis intr-un penitenciar din Romania.„M-a impresionat seriozitatea cu care au tratat proiectul. La Papan m-a impresionat talentul, nu are nevoie de scoala de actorie. Trebuie doar sa se tina departe de prostii quot;, a spus Florin Serban care a filmat impreuna cu detinutii in perioada aprilie -iunie 2009.

In iulie 2009, dupa incheierea filmarilor, Papan a fost eliberat conditionat din penitenciar si a fost un om liber pana anul trecut, in aprilie, cand a fost prins din nou la furat. in aceasta perioada a avut ocazia sa cunoasca o alta lume, aceea avedetelor de pe covorul rosu.

Politistii l-au retinut in aprilie 2010 pentru ca a spart mai multe locuinte din sectorul 3. El impreuna cu alte patru persoane au spart mai multe apartamente prin escaladare. Nu se stie valoarea exacta a prejudiciului dar au spart si o casa de bani din care au sustras 8.000 de lei.

De pe covorul rosu de la Cannes, inapoi in puscarie

Succesul filmului in care Papan primise un rol important, cel al prietenului rolului principal, l-a dus pe acesta pe podiumul Festivalului de la Berlin. quot;Nu ma asteptam sa mi se intample asta, si acum cred ca mai visez quot;, spunea Papan dupa revenirea sa de la Festivalul Filmului de la Berlin, unde filmul a castigat Ursul de Argint, marele premiu al juriului, dar si distinctia Alfred Bauer.

Isi intretinea sotia, copilul si parintii surdo-muti

Papan locuia in Bucuresti impreuna cu sotia si fetita lor de trei ani. Mai trebuia sa aiba grija si de parintii sai surdo-muti. Pentru a-si intretine familia, cara apa la o florarie si castiga aproximativ 20 de lei pe zi.