Inscrierile in clasa pregatitoare si clasa I se incheie pe 22 aprilie. Vezi situatia inscrierilor

Peste 79.000 de cereri de inscriere in clasa pregatitoare si clasa I au fost inregistrate pana luni seara, 68.147 fiind pentru copii care vor implini sase ani inainte de 1 septembrie 2013, iar 10.860, pentru copii care vor implini sase ani dupa aceasta data, informeaza Ministerul Educatiei.
Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei, pana luni la ora 20.00, au fost inregistrate 79.047 de cereri de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014.

Dintre acestea, 3.868 de cereri au fost completate online, pe formularul disponibil pe site-ul ministerului, www.edu.ro, la sectiunea inscrierea in invatamantul primar, 2.768 fiind deja validate la secretariatele unitatilor de invatamant unde parintii au aplicat, precizeaza sursa citata, intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit Ministerului Educatiei, pentru a putea fi luate in considerare, toate cererile completate online trebuie sa fie semnate la sediul unitatii de invatamant unde parintii doresc sa isi inscrie copiii. Parintii trebuie sa prezinte la inscriere copiile si originalele actului de identitate, ale certificatului de nastere al copilului. De asemenea, parintii trebuie sa prezinte, acolo unde este cazul, documentul care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare sau clasei I, act justificativ necesar pentru copiii care implinesc varsta de sase ani si, respectiv, sapte ani dupa 31 august 2013.

Detalii privind circumscriptiile scolare unde se realizeaza inscrierile si pasii pe care ii au de parcurs pentru inscriere pot fi gasite pe site-urile inspectoratelor scolare judetene si pe cel al municipiului Bucuresti.

De asemenea, informatii privind inscriere pot fi primite si apeland numarul Tel Verde, accesibil in fiecare judet, respectiv 00 800 816 xyz , unde xyz reprezinta indicativul pentru fiecare judet in parte (de exemplu, pentru judetul Arad – 257), a precizat Ministerul Educatiei.

Inscrierile in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014 au inceput marti, 2 aprilie, prima etapa urmand sa se incheie in 22 aprilie.

Programul de inscriere in fiecare unitate de invatamant este de luni pana vineri, intre orele 08.00 si 20.00, si sambata, intre orele 08.00 si 13.00. Parintii pot fi programati pentru inscriere de catre unitatea de invatamant.

Afisarea listei copiilor inscrisi se va face in data de 29 aprilie, la sediul fiecarei unitati de invatamant, pe site-urile scolilor, acolo unde acestea exista, ale inspectoratelor scolare judetene si, respectiv, pe cel al municipiului Bucuresti.

Cea de-a doua etapa de inscriere are loc in perioada 8-17 mai si este destinata doar copiilor care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant dupa prima etapa. Lista finala va fi publica in data de 24 mai.