Inscrierile la liceu se pot face pana pe 5 iulie


Absolventii claselor a VIII-a isi depun de miercuri optiunile pentru liceele in care vor sa invete. Cifrele au aratat ca cele mai dorite licee se afla in Bucuresti. Iar liceele bucurestene nu sunt vanate doar de elevii din Capitala.

Au inceput inscrierile in liceele din toata tara, iar pana la 5 iulie elevii pot alege o institutie de invatamant. nbsp;

Anul trecut in Capitala au venit 4.000 de elevi din tara pentru a se inscrie la licee de aici. Comisia de admitere a Municipiului Bucuresti organizeaza un centru special de inscriere la scoala cu clasele I-VIII Nr.1 Sf.Voievozi din Strada Atelierului, nr.25, Sector 1, Bucuresti (langa Hotel Ibis, Piata Matache), pentru candidatii proveniti din alte judete, care doresc admiterea in unitatile de invatamant liceal din Municipiul Bucuresti.

Inscrierea in clasa a IX-a in liceele de stat se face fara examen, doar pe baza mediei de admitere. nbsp;

Calendarul inscrierii la liceu: nbsp;

*29 iunie – 5 iulie: absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, asistati de diriginti completeaza optiunilor in fisele de inscriere,

*30 iunie – 6 iulie: datele din fisele de inscriere sunt introduse in baza de date computerizata,

*30 iunie – 7 iulie: parintii si candidatii verifica fiselor editate de calculator pentru corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator.

Termenul limita pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul judetean de admitere/al municipiului Bucuresti, precum si a listei absolventilor care nu participa la repartizarea computerizata este 8 iulie.

In 9 iulie baza de date este transmisa de la centrele de admitere judetene/al municipiului Bucuresti, la Centrul National de Admitere pentru ca in 12 iulie sa aiba loc repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data de 12 septembrie 2011 inclusiv.

Anul trecut, cea mai mica medie care a intrat in etapa de repartizare computerizata la liceu a fost 1,67, obtinuta de un elev din Brasov.