Institutul Cantacuzino a fost salvat! Productia de vaccinuri romanesti va fi reluata

Guvernul USL a gasit o solutie pentru salvarea Institutului Cantacuzino, productia de vaccinuri romanesti urmand a fi reluata. Institutul Cantacuzino va fi reorganizat astfel incat sa aiba o perspectiva de viitor, a declarat marti premierul Victor Ponta

.Premierul Victor Ponta a subliniat ca Institutul Cantacuzino va fi reorganizat printr-un proces in urma caruia activitatea de cercetare-dezvoltare va ramane autonoma si sustinuta de minister.

“Au lucrat, domnul Arafat si ceilalti, de ceva timp in ideea de a salva Institutul Cantacuzino, nu doar de a-l salva, dar de a da o anumita perspectiva de viitor. Ori asta inseamna ca cercetarea si dezvoltarea raman autonome, sustinute de catre minister. E o idee de salvare a productiei si a cercetarii , a spus premierul la conferinta “Health Forum – Finantarea sistemului de sanatate 2013”.

Intrebat daca productia de vaccinuri va fi reluata, premierul Victor Ponta a sustinut ca in primul rand Institutul Cantacuzino trebuie sa fie reorganizat.“Va fi in primul rand reorganizat in asa fel incat sa supravietuiasca si sa aiba o perspectiva foarte clara pentru viitor, implicit ideea de a produce vaccinuri in Romania, la un pret la cu totul si cu totul diferit fata de ceea ce eram obligati sa importam”, a explicat premierul.

Reorganizarea Institutului National de Cercetare Dezvoltare in Microbiologie si Imunologie ‘Cantacuzino , aprobata marti in sedinta de guvern, presupune pastrarea productiei de vaccinuri in proprietatea statului, a mai mentionat subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

“Capacitatea Romaniei de a fabrica este foarte importanta din punct de vedere strategic si vrem sa ne o pastram. Pe aceasta cale sper sa reusim sa o pastram”, a concluzionat Raed Arafat.Acesta a afirmat ca nu este prevazuta deocamdata o reducere a personalului de la “Cantacuzino”.