Inter Milano a castigat Campionatul Mondial al Cluburilor

nbsp;
Inter incheie in triumf un 2010 de vis. Dupa quot;lo scudetto quot;, Liga Campionilor, Cupa si Supercupa Italiei, echipa lui Cristi Chivu si-a adjudecat inclusiv Mondialul cluburilor: 3-0 in finala de la Abu Dhabi cu Mazembe.

Campioana Europei a avut un meci neasteptat de usor cu congolezii, care, probabil, au golit sacul cu surprize pentru adversari in semifinala contra lui Porto Alegre (2-0). Aseara, cel putin, n-au fost in stare sa se ridice decit rareori la inaltimea momentului.
Inter a zis quot;mersi quot; si pina la pauza a rezolvat destinatia trofeului. Vioara intii, Samuel Eto’o. Camerunezul i-a pasat decisiv lui Pandev pentru 1-0, iar apoi a punctat el insusi. Italienii puteau conduce chiar mai confortabil, daca Milito nu rata de doua ori singur cu portarul.

La reluare, antrenorul Rafa Benitez a renuntat la Chivu, somer pe flancul sting alapararii, pentru a-i face loc lui Stankovici si a trece de la modulul 4-3-3 la un 4-2-3-1. Mutarea s-a dovedit inspirata, sirbul servindu-l impecabil pe francezul Biabiany la 3-0.

Citeste stirea completa in paginile site-ului gsp.ro