Ioan Andreica, fost secretar de stat la ministerul Elenei Udrea, audiat de DNA


Ioan Andreica, fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a fost audiat, marti, de procurorii DNA, care il cerceteaza intr-un dosar privind deturnarea de fonduri europene. nbsp;

Potrivit NewsIn, Andreica a declarat, la plecare, ca niciun secretar de stat nu poate semna contracte fara sa stie ministrul.

Andreica a stat peste doua ore in sediul DNA, iar la iesire, intrebat daca este adevarat ca a semnat contracte fara sa stie ministrul Dezvoltarii, fostul oficial a precizat ca niciun secretar de stat nu poate face acest lucru fara stiinta ministrului.

Ioan Andreica este urmarit penal de procurorii anticoruptie, alaturi de presedintele CJ Bistrita Nasaud, Liviu Rusu, si unul dintre vicepresedintui, Iancu Luca Mihai, intr-un dosar privind acordarea de fonduri catre primariile unor localitati din judet.

Procurorii DNA au facut, la inceputul lunii iunie, mai multe perchezitii la locuinta fostului secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Ioan Andreica, dar si in birourile presedintelui si unui vicepresedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Liviu Rusu si Iancu Luca Mihai.

Procurorii DNA au ridicat mai multe documente din sediul CJ si au sigilat mai multe birouri.

Fostului secretar de stat Ioan Andreica i-a fost perchezitionata si firma la care este asociat.

Ioan Andreica a demisionat din functia de secretar de stat in MDRT in luna septembrie a anului trecut. Presa a relatat atunci ca plecarea lui Andreica din Ministerul Dezvoltarii ar fi avut loc in urma unor discutii aprinse cu ministrul Elena Udrea, care i-ar fi reprosat ca ar fi distribuit dupa propriile interese si chiar ca ar fi modificat destinatia initiala a unor fonduri pentru lucrari de canalizare si introducerea apei curente.

Fostul secretar de stat ar fi fost acuzat ca ar fi semnat contracte cu unele primarii con­du­se de membri ai PSD si PNL fara stiinta ministrului. Andreica a negat aceste acuzatii.