Ioan Gyuri Pascu: Generozitatea trebuie sa vina din inima, fara sa ceri nimic in schimb

Generozitatea trebuie sa vina din inima, de pe postul servitorului, fara sa ceri absolut nimic in schimb. Generozitatea inseamna inima deschisa.
Chiar si artistii, atunci cand sunt pe scena si implinesc actul lor artistic cu generozitate, paradoxal, desi scena e mai inalta, ar trebui ca in inima lor sa se situeze sub nivelul publicului pentru a-l putea servi cu adevarat.
Zodiac Travel: Ce-i place “fecioarei” Ioan Gyuri Pascu sa faca in vacantele sale?
Ioan Gyuri Pascu: Sa calatoresc, sa ma vad cu prietenii, sa merg la pescuit, sa stau in natura. Dupa cum vezi, nu am preferinte speciale.
ZT: Unde ati petrecut cel mai recent concediu?
IGP: Am fost in Australia si am ajuns tocmai pana la Ayers Rock, cunoscut si sub numele de Muntele de granit rosu. Am mai fost vreo trei zile in Delta Dunarii si cam atat cu concediul de anul asta.
ZT: Dintre tarile vizitate de-a lungul timpului, care v-au placut cel mai mult si de ce? Povestiti-ne pe larg, va rog.
IGP : Mi-au placut absolut toate tarile pe unde am ajuns. Impresionanta mi se pare Australia, o pretuiesc mai ales pentru oamenii pe care i-am cunoscut acolo, oameni deosebiti, cu o inima mare, speciala. Mi-a placut mult Coasta de vest a Canadei si a Statelor Unite, mi-au placut in special Muntii Stancosi. Dintre tarile europene, Spania mi se pare tara cea mai interesanta.
ZT: Orasul dvs. preferat (situat in afara granitelor Romaniei) este… De ce?
IGP: N-am unul preferat, dar as aminti aici orasele Vancouver si San Francisco.
ZT: Daca ati avea posibilitatea sa va luati un an sabatic, ce zona a Globului ati explora in amanuntime?
IGP: M-as duce in multe locuri: in Norvegia, in regiunea lacurilor indepartate din Canada, in Peru, Mexic si Vietnam.
ZT: Cum v-ati promova locurile natale, ce ati recomanda unui turist strain? De ce sa vina in Romania, de ce sa vina la Agnita, orasul din inima tarii?
ZT: Cum v-ati promova locurile natale, ce ati recomanda unui turist strain? De ce sa vina in Romania, de ce sa vina la Agnita, orasul din inima tarii?
IGP: Sa viziteze Agnita pentru ca este asezata intr-o zona colinara care iti da o senzatie foarte dulce, sa vada padurea de salcami cu liane de langa oras si sa cunoasca oamenii locului, foarte hatri, dar si primitori. Si sa nu rateze Cetatea veche, Biserica saseasca cu turnul sau, care poate ca inca mai poarta mirosul slaninii afumate de sasi…
ZT: Vorbeam despre Agnita, universul copilariei dvs. Ne puteti povesti una din intamplarile copilariei? Va dau niste repere pentru aducere-aminte: raul Hartibaci, Turnul Cizmarilor, Fantana Romana, Balta Bârghisului sau mocanita.
IGP: Pai pe raul Hartibaci mergeam cu un prieten sa prindem clean. Totusi, marea majoritate a vacantelor le petreceam la bunicii din partea mamei, si acolo era paradisul meu, la Rastolita, pe Mures. Ma intalneam an de an cu copii din toate colturile tarii, veniti tot asa, in vacanta la bunici, si am format o gasca mare acolo, mergeam pe insulitele de pe Mures, faceam colibe, era frumos…
ZT: Ce nu ati facut inca, dar v-ar placea sa faceti, intr-o vacanta?
IGP: As vrea sa merg la lacul Titikaka, la insulele plutitoare, poate ar fi chiar interesant sa-mi fac toata vacanta in Peru, daca tot ajung acolo.
ZT: Cel mai spontan lucru pe care l-ati facut vreodata in vacantele dvs a fost…
IGP: Toate lucrurile pe care le-am facut in vacante si pe care le fac in viata de toate zilele sunt spontane, nu fac nimic premeditat (rade).
ZT: Imi spuneati ca tocmai ati iesit din repetitii. La ce proiecte lucrati acum?
IGP: Acum lucrez la proiectul cu Nemuriciul, tocmai am facut citire la 18 episoade in doua zile, iar maine ne axam pe primele episoade, care se vor filma incepand de luni.
ZT: Alte proiecte pentru aceasta toamna?
IGP: Am concerte si mai lucrez la proiectul de teatru cu “Take, Ianke si Cadar”.
ZT: Pe final, am rugamintea sa dezvoltati un citat din cartea dvs., “In cautarea armoniei”: “Generozitatea nu se m 259;soar 259; în bunuri, ci în fapte”.
IGP: Pai ar trebui sa subliniez mai intai ca generozitatea trebuie sa vina din inima, de pe postul servitorului, fara sa ceri absolut nimic in schimb. Generozitatea inseamna inima deschisa. Chiar si artistii, atunci cand sunt pe scena si implinesc actul lor artistic cu generozitate, paradoxal, desi scena e mai inalta, ar trebui ca in inima lor sa se situeze sub nivelul publicului pentru a-l putea servi cu adevarat.