Ion Oita, patronul restaurantului La Cocosatu, castiga 200.000 € pe an din mici

Suculenti, dar bine patrunsi, gustosi de te lingi pe degete, cu miros patrunzator care te atrage de la distanta… Sunt faimosii mici preparati pe gratarele restaurantului bucurestean La Cocosatu’, care i-au adus patronului Ion Oita, 63 de ani, reputatie si foarte multi bani. Barbatul castiga peste 200.000 de euro in fiecare an.

A pornit afacerile in 1993, cu tuica, bere si vin. Doi ani mai tarziu i-a venit ideea sa inceapa sa vanda mici, dupa ce a vazut cati muncitori erau prin zona. Un mic si o bere era tot ceea ce isi dorea orice trecator. Pe Andrei Alexandru (60 de ani), zis «Cocosatu’» – marele grataragiu, care mai tarziu a si dat numele restaurantului – l-a gasit intr-un targ din Budesti, Calarasi. Era baiat descurcaret si stia sa invarta cu dexteritate micii.

Vinde si 1.700 de mititei pe zi

Usor, usor afacerea a inceput sa se dezvolte. De prin anul 2000, vadul, seriozitatea si modul de preparare au facut ca Restaurantul La Cocosatu’ sa fie recunoscut drept locul unde se gasesc cei mai gustosi mici din Bucuresti. “Localul mi-a adus foarte multe satisfactii, dar si multe batai de cap, deoarece de multe ori trebuie sa stau pana tarziu in noapte pentru a satisface pretentiile unor clienti importanti. La Cocosatu’ este, practic, toata averea mea. De luni pana vineri vindem cam 700 de mici zilnic, iar sambata si duminica, in jur de 1.700 pe zi”, ne-a povestit Ion Oita, patronul Restaurantului La Cocosatu’.

Citeste mai mult pe site-ul Libertatea (Sursa foto: Libertatea)