Ionel Mantog a produs accidentul de pe DN 66, din Pieptani – Gorj, din vina exclusiva a acestuia – Expertiza

Accidentul in care a fost implicat directorul economic al Complexului Energetic Turceni, Ionel Mantog, soldat cu moartea unei persoane, s-a petrecut din quot;culpa exclusiva quot; a lui Mantog, care a depasit limita legala de viteza, arata concluziile expertizei tehnice a masinii conduse de acesta, transmite Mediafax.

Potrivit procurorului de caz Gheorghe Covei de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, expertiza tehnica a masinii pe care Ionel Mantog o conducea la momentul producerii accidentului, in noiembrie 2009, arata ca directorul economic al CE Turceni conducea in localitate cu 80 de kilometri la ora, viteza peste limita legala.

quot;In cauza a fost facuta o expertiza tehnica in care noi am cerut sa ni se comunice dinamica accidentului, daca se putea evita accidentul si in ce fel. Expertiza a stabilit ca soferul autoturismului BMW, domnul Mantog, circula in localitate in momentul depasirii primei masini cu 80 de kilometri la ora, adica o viteza peste limita legala. Accidentul s-a produs din culpa exclusiva a soferului BMW quot;, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax procurorul Gheorghe Covei.

El sustine ca, potrivit concluziilor tehnice, daca Ionel Mantog ar fi circulat cu viteza legala accidentul putea fi evitat.

quot;Pentru a se stabili viteza au fost audiati si soferii masinilor depasite, insa acestia au spus ca nu-si mai aduc aminte cu ce viteza mergeau ei. Cred ca le-a fost teama sa nu intre si ei in zona sanctiunilor contraventionale quot;, a mai spus procurorul craiovean.

Potrivit acestuia, in momentul producerii accidentului directorul economic al CE Turceni a depasit doua masini, incercand s-o depaseasca si pe-a treia, insa a observat ca din sens opus se apropia o ambulanta, pe care a si lovit-o.

quot;Cand a realizat ca este prea aproape de ambulanta, a tras de volan dreapta dar a observat ca intra intr-un sant de pe marginea drumului, iar apoi a tras brusc stanga, intrand in coliziune cu ambulanta. La fata locului au ramas urme de franare pe o distanta de 16 metri quot;, a explicat procurorul de caz.

El sustine ca cele trei parti vatamate din dosar, respectiv sotia persoanei decedate, soferul ambulantei si asistentul medical, au cerut procurorilor sa renunte la caz, intrucat nu au nicio pretentie de la Ionel Mantog.

quot;In acest caz toate cele trei parti vatamate au spus ca renunta la tot si ca nu mai au nicio pretentie. Sotia persoanei care a decedat in ambulanta ne-a spus ca renunta, dar noi i-am spus ca are un copil si poate ca el si-ar dori sa continue. L-a adus pe copil si au dat declaratie ca nu cer nicio expertiza si ca sunt de acord cu concluziile de la Targu Jiu quot;, a mai spus procurorul Gheorghe Covei.

Conform acestuia, directorul CE Turceni a fost chemat, miercuri, la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova pentru a-i fi prezentat raportul expertizei tehnice si materialul de urmarire penala in baza caruia urmeaza sa fie trimis in judecata.

quot;Eu l-am chemat astazi (miercuri – n. r.) pe domnul Mantog pentru a-i prezenta concluziile expertizei tehnice, insa dumnealui a cerut ragaz pana vineri ca sa studieze expertiza, pe care ne-a cerut-o in copie. Este dreptul lui quot;, a mai spus procurorul Gheorghe Covei.

La sfarsitul lunii noiembrie 2009, fostul lider al PDL Gorj Ionel Mantog a produs un accident rutier dupa ce a ajuns cu masina pe contrasens, in urma unei depasiri neregulamentare, iar autoturismul sau a lovit in plin o ambulanta aflata in misiune, in care se aflau patru persoane, intre care un barbat care suferise un infarct.

Accidentul provocat de Ionel Mantog a avut loc pe DN 66, in localitatea gorjeana Pieptani. In urma accidentului, pacientul transportat a murit, medicii legisti stabilind insa ca barbatul a decedat in urma infarctului, si nu a leziunilor suferite din impact.

In urma accidentului au fost raniti soferul ambulantei, asistentul medical si sotia pacientului decedat. De asemenea, in accident a fost ranit si Ionel Mantog.

Ionel Mantog este cercetat pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava.