Jamie Oliver a lasat McDonalds fara hidratul de amoniu!

Jamie Oliver a reusit sa castige batalia contra gigantului McDonald’s. Daily Mail scrie ca celebrul bucatar a luptat ani de zile de unul singur pentru a dovedi cat de daunatoare este o substanta folosita de mai toate restaurantele Mc.Donalds.Reprezentantii companiei au fost nevoiti, in cele din urma, sa interzica folosirea hidratului de amoniu, un ingredient periculos care era folosit in prepararea burgerilor.

Dupa ce a aratat in cadrul emisiunii sale culinare modul in care are loc prelucrarea grasimii din tocatura folosita pentru burgeri, Oliver i-a alertat atat pe consumatori, cat si pe oficialii companiei. Este vorba despre unul dintre cele mai ieftine alimente pentru caini folosit in hrana oamenilor , a spus celebrul bucatar.Pentru a se vedea clar proprietatile acestei substante, Oliver a bagat halci de carne in masina de spalat, dupa care a adaugat substanta chimica. Practic, grasimea din carne a fost dizolvata cu ajutorul hidratului de amoniu. Hidratul de amoniu este folosit si in produsele de curatare a sticlei, datorita proprietatilor sale de a dizolva murdaria si grasimea.