Japonia: Taifunul Songda va lovi luni orasul Tokyo

Taifunul Songda va lovi Tokyo luni. Nu se stie daca taiful va lovi si Fukushima, insa in zona centralei ploua deja foarte tare, existand ingrijorarea ca apa ar putea duce material radioactiv de pe uscat in Ocean.

Centrala nucleara Fukushima nu este pregatita pentru taifunul care se indreapta spre Japonia, au anuntat oficialii, relateaza BBC.

Tokyo Electric Power (Tepco), care gestioneaza centrala, se teme ca furtuna ar putea propaga material radioactiv in aer si apa.

Taifunul Songda va lovi Tokyo luni. Nu se stie daca taiful va lovi si Fukushima, insa in zona centralei ploua deja foarte tare, existand ingrijhorarea ca apa ar putea duce material radioactiv de pe uscat in Ocean.

quot;Depunem eforturi, dar nu am finalizat acoperirea cladirilor reactoarelor afectate. Ne cerem scuze pentru lipsa masurilor majore impotriva vantului si ploii quot;, a spus un oficial.

Un consilier al premierului Naoto Kan a criticat Tepco, spunand ca actualele masuri de siguranta quot;nu pot fi considerate adecvate quot;.

Deocamdata nu se stie daca centrala va fi exact in calea taifunului.

Sursa foto: AP