Joburi in strainatate in 2010

nbsp;

Ofertele in constructii si ingrijire batrani/copii sunt pe cale de disparitie, dar au crescut cele din domenii conexe turismului, vase de croaziera, domeniul medical si artistic.

Cererile pentru un loc de munca in strainatate s-au triplat in ultima luna, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-o statistica a www.tjobs.ro, portal care reuneste peste 400 de companii care recruteaza romani pentru un job in strainatate. Aceleasi statistici arata ca, anul acesta, au plecat sa munceasca in strainatate peste 250.000 de romani, dintre care aproape un sfert au fost angajati in domenii conexe turismului, cum ar fi restaurante, hoteluri si vase de croaziera, unde au castigat in medie 1.250 euro lunar.

Criza s-a resimtit puternic pe piata locurilor de munca in strainatate, domeniul constructiilor si cel al ingrijirii de copii si batrani fiind cele mai afectate. quot;Strainii au un sistem foarte bun: primesc bani de la stat ca sa stea acasa cu copiii, asa ca renunta la bone. De exemplu, in Marea Britanie, mamele sub 30 de ani primesc 700 de lire pe luna plus plata chiriei, asa ca prefera sa se ocupe singure de copil decat sa plateasca un strain. Cat despre constructii, nici nu mai poate fi vorba. Cel putin in Spania, oferta e aproape inexistenta in acest domeniu quot;, a declarat pentru Gandul Calin Stefanescu, manager Tjobs.

Cei mai multi emigranti sunt din Bucuresti.

Citeste mai mult pe site-ul Gandul