Judetul Harghita-Covasna este oferta facuta de Basescu pentru UDMR


Presedintele Traian Basescu este de acord cu varianta de 8 judete plus un judet special creat pentru UDMR: judetul Harghita – Covasna. Astfel, proiectul PDL ar putea cuprinde 9 judete.

Potrivit adevarul.ro, nbsp;Traian Basescu a fost de acord, la negocierile de marti privind reorganizara teritoriala, sa se infiinteze 8 mega-judete plus unul special creat pentru unguri: Harghita – Covasna. Informatia a fost confirmata de unul dintre participantii la discutiile de la Cotroceni. nbsp;

Liderul deputatilor UDMR, Mate Andras Levente, a declarat, pentru adevarul.ro, ca PDL e de acord cu varianta 8 judete plus o solutie speciala pentru Transilvania, anume judetele Covasna-Harghita sa pastreze acelasi statut.

quot;Este una dintre variantele pe care le discutam. Pentru mine, de exemplu, este destul de important si ce se intampla si cu alte zone din Romania locuite masiv de o populatie maghiara, de exemplu ce se intampla cu judetul Cluj, cu Bihorul sau cu Satu Mare? quot;, a spus nbsp;Levente, care a adaugat ca aceasta varianta a fost discutata la Cotroceni cu presedintele Traian Basescu, dupa iesirea presei din sala.

quot;Fiecare si-a spus parerea, a fost o discutie libera, ca si cum eu as spune ca Clujul mi-ar conveni cu Muresul, intelegeti? Chiar si domnul Ioan Oltean, care este din Caras-Severin, si-a exprimat preferintele personale. Deci nu avem variantele asa, pe hartie, punctul 1, punctul 2, punctul 3, nu quot;.

Potrivit lui Marko Bela, conducerea UDMR va discuta acest lucru cu factiunile din UDMR, sambata, in sedinta nbsp;conducerii UDMR cu organizatiile teritoriale.