“Katalin Varga” a primit distinctia pentru “descoperirea europeana a anului”


nbsp;
Lungmetrajul quot;Katalin Varga quot; a primit, sambata seara, distinctia pentru quot;descoperirea europeana a anului quot;, din partea Academiei Europene de Film.

Nu mai putin de 2.000 de profesionisti din industria cinematografica au facut alegerea, prin vot, scrie Mediafax.

Filmul quot;Katalin Varga quot; a obtinut mai multe distinctii la scurt timp dupa lansare, pritnre care premiul Ursul de Argint pentru contributie artistica deosebita la Festivalul de Film de la Berlin, marele Premiu la Festivalul de la Copenhaga, premiul pentru cea buna regie la Festivalul de Film din Muntenegru, marele premiu la Festivalul de Film din Piestany (Slovacia) si premiul pentru cel mai bun film strain la Festivalul de Film de la Calgary (Canada).

Protagonista peliculei, Hilda Peter (de la Teatrul Maghiar din Cluj), a fost recompensata cu premiul pentru cea mai buna interpretare la Festivalul de Film de la Bruxelles si cu premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul International de Film Golden Orange din Antalya (Turcia).

Coproductia romano-britanica quot;Katalin Varga quot;, regizata de Peter Strickland si produsa de Tudor si Oana Giurgiu, este primul film cu participare romaneasca din istoria British Independent Film Awards.

Coproductia romano-britanico-maghiara quot;Katalin Varga quot; o aduce in prim plan pe Katalin Varga, o femeie izgonita de sotul care tocmai a aflat ca aceasta a fost violata in urma cu peste 10 ani. Ajunsa pe drumuri impreuna cu copilul ei, rodul violului, Katalin porneste in cautarea celui care i-a distrus viata, iar gandul razbunarii devine tot mai puternic.