Klaus Iohannis: Incepand de azi sunt mebru PNL. UPDATE DECLARATII

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat ca incepand de miercuri este membru PNL, dand curs invitatiei facute de presedintele PNL Crin Antonescu, care a precizat ca ii va da posibilitatea de a candida pe o functie de conducere. Reamintim ca Johannis a fost propus de PSD, PNL, UDMR si minoritatile nationale, in urma cu 4 ani, pentru functia de premier.

UPDATE DECLARATII DE PRESA

Ora 14.30: “Anuntul este unul extrem de scurt. Incepand de azi sunt membru al PNL. Am luat hotararea de a deveni membru PNL in urma inivitatiei exprimate de dl presedinte Antonescu”, a precizat Klaus Johannis.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat ca va propune Congresului liberalilor, care incepe vineri, sa i se acorde primarului Sibiului o functie de conducere. “Avem un congres peste doua zile si nu as vrea sa ratam ocazia ca un om de talia lui Klaus Iohannis sa fie reprezentat in conducerea partidului. Voi solicita conform prevederilor statutare o derogare de vechime pentru ca dl Iohannis sa poata candida pe o pozitie de conducere”, a precizat Crin Antonescu.

Intrebat daca il considera potrivit pe Klaus Iohannis pentru functia de premier, pentru care a mai fost propus in trecut, Crin Antonescu a raspuns afirmativ, dar a subliniat ca acest lucru nu inseamna renuntarea la prvederile protocolului USL.

“Sa stiti ca eu il consider pe dl Klaus Iohannis bun si de presedinte al Romaniei, ca sa excludem orice speculatie, dar, repet, termenii acordului USL raman in picioare”, a precizat liderul PNL.

Klaus Iohannis se afla la cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului. Klaus Johannis va sustine astazi, la ora 14.00, o conferinta de presa impreuna cu presedintele PNL, Crin Antonescu. Liderul PNL Puiu Hasotti a declarat pentru MEDIAFAX ca Johannis se va inscrie in PNL, iar acest lucru nu ar ar avea efect asupra mandatului acestuia de primar de Sibiu.

Ca propunere de premier tehnocrat, Johannis a fost refuzat in 2009 de presedintele Traian Basescu. Propunerea de a ocupa functia de premier i-a fost facuta lui Klaus Johannis de presedintele PNL, Crin Antonescu.

Presedintele Basescu l-a propus atunci pe Lucian Croitoru.Klaus Johannis este membru al Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) inca de la infiintare, din 1990, iar din 2001 este presedintele formatiunii.Klaus Iohannis s-a lansat in politica in 2000, cand FDGR a decis sa aiba un candidat propriu la Primarie, cu scopul de a obtine mandate de consilieri locali.Foto: Mondo News