Lactatele de calitate pot fi recunoscute dupa stampila aplicata pe ambalaj

Consumatorii trebuie sa fie mai atenti atunci cand isi cumpara o sticla de lapte sau un pahar de iaurt. Stampila aplicata pe ambalajele lactatelor face diferenta intre calitatea produselor, sustin reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).Toate produsele lactate au aplicata pe eticheta sau pe cutie o stampila, care poate fi de forma rotunda sau ovala. Insemnul rotund semnifica faptul ca acele produse nu pot fi comercializate in afara Romaniei, in timp ce lactatele stantate cu stampila ovala indeplinesc toate normele europene si sunt destinate comertului intracomunitar. Spre exemplu, laptele care are aplicat pe sticla sau cutie o stampila rotunda este considerat un produs de calitate mai slaba comparativ cu cel care are insemnul oval , explica Raul Balogh, purtator de cuvant la ANSVSA. Potrivit sursei amintite, consumul lactatelor cu stampila rotunda nu ar afecta sanatatea consumatorilor.Citeste mai mult pe site-ul Realitatea TV