Lacul Vacaresti va deveni oficial rezervatie naturala

Presiunea ONG-urilor au convins autoritatile sa se alature sustinatorilor Deltei Vacaresti. Saptamana aceasta, Ministerul Mediului va declara aceasta zona arie protejata. Imediat vor incepe si demersurile pentu ca groapa Vacaresti sa devina oficial rezervatie naturala.

Demersurile au fost lansate dupa ce jurnalistii, biologii si mai multe organizatii non-guvernamentale au sustinut acest proiect, o minune a Capitalei. Un dosar plin cu dovezi stiintifice care demonstreaza ca groapa Vacaresti este o adevarata Delta a ajuns deja pe masa autoritatilor.

Lista cu cele aproximativ 90 de specii de pasari listate cu denumirile stiintifice si insotite de fotografii formeaza un dosar intocmit de ornitologi. Exista si o lista cu fauna de insecte. Cateva asociatii nonguvernamentale s-au alaturat demersului si au cerut la Ministerului Mediului sa declare gropa Vacaresti rezervatie naturala.

Fostul lac Vacaresti pare desprins din alta lume. Lacul Vacaresti se afla intre mall-ul Sun Plaza, hotelul Rin si blocurile turn Asmita gardens. In acest loc superb au fost observate aproximativ 90 de specii de pasari, multe dintre ele fiind protejate in Europa.

Specialistii spun ca pasarile au migrat aici pentru ca au gasit adevarate resurse de hrana. Ecosistemul format aici iti da senzaia ca esti in Delta Dunarii.Foto: Captura Pro TV. Citeste si: Lacul Vacaresti, proiecte aiuristice pe bani publici