Legea care prevede eutanasierea cainilor maidanezi, aspru criticata de ONG-uri


Legea care permite eutanasierea cainilor maidanezi a fost adoptata pe articole de deputati, nbsp;fara a aduce modificari formei adoptate de Comisia de administratie.

UPDATE:

Desi trebuia supusa votului in cursul dupa-amiezii, legea a fost scoasa de pe ordinea de vot a deputatilor. nbsp;Luni si marti, legea fusese adoptata pe articole de Camera Deputatilor, care este camera decizionala.

Daca se aproba legea, dupa 30 de zile de la capturare primarii vor putea decide eutanasierea cainilor fara stapan, daca nimeni nu ii revendica sau adopta.

Proiectul de lege are nevoie de 167 de voturi pentru a fi adoptata, situatie in care va pleca spre promulgare catre presedintele Traian Basescu.

La balcoane au fost cateva zeci de luptatori pentru drepturile animalelor, care au cerut respingerea legii. nbsp;ONG-urile au amenintat cu proteste. nbsp;Organizatiile solicita votarea proiectului de lege 912/2007 cu respectarea liniilor principale din forma adoptata de Senatul Romaniei: gestionarea cainilor comunitari prin prindere, sterilizare, identificare si returnare a cainilor blanzi si controlul reproductiei cainilor cu stapan.

Foto: Mondo News