Legea privind alocatia pentru sustinerea familiei va fi aprobata maine de Guvern – Vezi cuantumurile

Guvernul va discuta, in sedinta de miercuri, aprobarea proiectului de lege privind alocatia pentru sustinerea familiei, fiind stabilite si cuantumurile in functie de numarul copiilor din familie.

Acordarea alocatiei are drept scop completarea veniturilor familiilor in vederea asigurarii unor conditii mai bune pentru cresterea, ingrijirea si educarea copiilor, precum si stimularea frecventarii cursurilor unei forme de invatamant, organizata potrivit legii, de catre copiii de varsta scolara aflati in ingrijirea familiilor cu venituri reduse.

Instituirea noii alocatii se bazeaza pe rationalizarea aloca 539;iei familiale complementare si a aloca 539;iei de sustinere pentru familia monoparentala, astfel incat sa se asigure o tintire mai buna a prestatiei si acoperire suficienta cu masuri de asistenta sociala a familiilor cu copii si venituri extrem de reduse.

Alocatia pentru sustinerea familiei se acorda tuturor familiilor formate din sot, sotie si copii aflati in intretinerea acestora, care locuiesc impreuna, si familiilor formate din persoana singura si copii aflati in intretinere, denumite familii monoparentale, nbsp; ale caror venituri pe membru de familie sunt de pana la 370 lei/persoana.

Cuantumurile sunt stabilite in functie de numarul copiilor din familie, astfel:

Familii cu 2 parinti

Venituri 0 – 200 lei nbsp; nbsp; nbsp;

nbsp; nbsp; nbsp; 1 copil nbsp; nbsp; nbsp;30; nbsp; nbsp; nbsp; 2 copii nbsp; nbsp; nbsp;60; nbsp; nbsp; nbsp; 3 copii nbsp; nbsp; nbsp;90; nbsp; 4 si mai multi copii nbsp; nbsp; nbsp;120.

Venituri 201 – 370 lei nbsp; nbsp; nbsp;
nbsp; nbsp; nbsp; 1 copil nbsp; nbsp; nbsp;25; nbsp; nbsp; nbsp; 2 copii nbsp; nbsp; nbsp;50; nbsp; nbsp; nbsp; 3 copii nbsp; nbsp; nbsp;75; nbsp; 4 si mai multi copii nbsp; nbsp; nbsp;100.
nbsp;
Familii cu 1 parinte

Venituri 0 – 200 lei nbsp; nbsp; nbsp;
nbsp; nbsp; 1 copil nbsp; nbsp; nbsp; 50; nbsp; nbsp; nbsp; 2 copii nbsp; nbsp; nbsp; 100; nbsp; nbsp; nbsp; 3 copii nbsp; nbsp; nbsp; 150; nbsp; nbsp; nbsp; 4 si mai multi copii nbsp; nbsp; nbsp; 200.

Venituri 201 – 370 lei nbsp; nbsp; nbsp;
nbsp; nbsp; 1 copil nbsp; nbsp; nbsp; 45; nbsp; nbsp; nbsp; 2 copii nbsp; nbsp; nbsp; 90; nbsp; nbsp; nbsp; 3 copii nbsp; nbsp; nbsp; 135; nbsp; nbsp; nbsp; 4 si mai multi copii nbsp; nbsp; nbsp; 180.

Cererea de acordare a alocatiei, precum si declaratia pe propria raspundere insotita de actele doveditoare privind componenta familiei, veniturile acesteia, se inregistreaza la primaria comunei, orasului, municipiului sau, dupa caz, a sectorului municipiului Bucuresti in a carui raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta familia. Frecventarea cursurilor scolare de catre copiii aflati in intretinere este conditie de acordare integrala a alocatiei, acolo unde este cazul.

Pentru cetatenii altor state sau apatrizi, cererea se inregistreaza la primaria comunei, orasului, municipiului sau, dupa caz, a sectorului municipiului Bucuresti in a carui raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta familia, iar in cazul familiilor care nu au stabilit un domiciliu sau resedinta ori fara locuinta, cererea se inregistreaza la primaria comunei, orasului, municipiului sau, dupa caz, a sectorului municipiului Bucuresti in a carui raza teritoriala acestia traiesc.
nbsp;