Leonard Slatkin nu mai dirijeaza La Traviata de Giuseppe Verdi din cauza Angelei Gheorghiu


Leonard Slatkin a anuntat ca decizia sa de a nu mai dirija opera quot;La Traviata quot; de Giuseppe Verdi, dupa o singura reprezentatie pusa in scena la Metropolitan Opera din New York, in aprilie, a fost influentata de un conflict cu soprana romana Angela Gheorghiu.

Presa americana a comentat pe larg la acea vreme decizia renumitului dirijor american, declarand ca acesta a venit la New York nepregatit pentru a dirija capodopera lui Verdi. Leonard Slatkin considera insa ca acest curent de opinie este cauzat de o eroare de lectura a jurnalistilor americani, care au interpretat in mod gresit anumite pasaje din jurnalul sau online.

quot;Nu am spus niciodata asa ceva quot;, a declarat Leonard Slatkin, directorul muzical al companiei Detroit Symphony Orchestra (DSO). quot;Eram, probabil, chiar prea pregatit. Cunosc aceasta opera pe de rost. Puteam sa o dirijez din memorie quot;, spune Slatkin.

Leonard Slatkin, in varsta de 65 de ani, care s-a retras de la conducerea operei quot;La Traviata quot; de la teatrul Metropolitan din New York, a devenit de atunci subiectul predilect al criticilor americani specializati in muzica clasica.

Citeste mai mult pe site-ul Realitatea TV