Liga I poate fi transmisa doar de posturi TV cu acoperire nationala


Camera Deputatilor a adoptat, luni, tacit, propunerea legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu, potrivit careia radiodifuzorii care au castigat drepturile de transmisie in exclusivitate a meciurilor de fotbal din Liga I vor putea ceda drepturile doar la posturile TV cu acoperire nationala.

quot;Ceea ce ne-a interesat este ca aceia care achizitioneaza meciurile de fotbal din Liga I sa nu mai poata sa le vanda sau subcontracteze unor posturi TV care nu au acoperire nationala, asa cum s-a intamplat acum cu Gsp TV si Digi Sport. Interesul nostru este ca toti oamenii sa vada meciurile quot;, a declarat pentru MEDIAFAX deputatul PDL Mircia Giurgiu.

In mod concret, proiectul de lege presupune ca, quot;in cazul in care un radiodifuzor care a castigat, in urma unei licitatii, dreptul de exclusivitate asupra transmisiei meciurilor din Liga I de fotbal cedeaza, sub orice forma, unui radiodifuzor drepturile de exclusivitate, astfel dobandite, respective, radiodifuzorul va prelua si obligatiile cu privire la acoperirea nationala, cuprinse in caietul de sarcini al licitatiei, ce se vor transmite catre toti cei care vor dobandi aceste drepturi, indiferent sub ce forma quot;.

Propunerea legislativa a primit aviz negativ din partea Comisiei juridice, dar a fost adoptata tacit, de Camera, deoarece termenul de dezbatere a expirat la 11 decembrie.

Dupa votul plenului Camerei Deputatilor, propunerea legislativa a lui Mircia Giurgiu urmeaza sa fie analizata de Senat, care este Camera decizionala.

Antena 1, alaturi de operatorul de cablu RCS amp;RDS, a castigat, la sfarsitul lunii martie 2008, licitatia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I in sezoanele 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA, ceea ce inseamna 102 milioane de euro.

Citeste mai mult pe site-ul Mediafax