Limita in duty-free pentru tigari si whisky, cu scopul de a reduce evaziunea fiscala

Premierul Emil Boc a anuntat ca s-a decis introducerea de limite cantitative la produsele care pot fi vandute unei singure persoane in magazinele duty-free, cu scopul de a reduce evaziunea fiscala.

Boc a tinut sa mentioneze luni seara, la OTV, ca duty-free-urile sunt o sursa de contrabanda daca produsele nu sunt cumparate doar pentru consum individual. Din acest motiv, vor fi introduse limite de valori individuale pentru produsele cumparate, decizia fiind deja luata de Guvern.

Potrivit unor surse ministeriale citate de Capital, limitele cantitative vor fi introduse atat la tigari, cat si la bauturi spirtoase, vinuri si bere.

Cantitatile maxime vandute unei singure persoane prin magazinele in regim duty-free vor fi limitate la 200 bucati tigarete, 100 bucati tigari, 50 bucati tigari de foi si 250 grame tutun de fumat.

In privinta bauturilor alcoolice, cantitatile maxime care pot fi vandute vor fi limitate la 2,5 litri bauturi spirtoase, 20 litri vinuri si bauturi fermentate, 25 litri bere si 5 litri produse intermediare, potrivit Capital.