Lista E-urilor si a aditivilor alimentari a fost publicata de Comisia Europeana

Comisia Europeana facut doua noi legi pentru utilizarea aditivilor alimentari in Uniunea Europeana. Oficialii de la Bruxelles spun ca ingredientele din mancarea pe care o consumam vor fi mai atent monitorizate astfel. Practic, fiecare dintre noi putem sa decidem daca mai cumparam sau nu un produs pe a caruyi eticheta intalnim diverse ingrediente. Poate nu stiati, de pilda, ca guma de guar E412 – intalnita in foarte multe dulciuri, prafuri instant sosuri, crema de branza, racoritoare, gemuri, inghetate, mezeluri, conserve, produse de patiserie, inlocuitori de lapteaflate pe rafturile magazinelor romanesti – este interzisa in UE la prepararea produselor pentru copii.Oricine este interesat sa stie exact care sunt aditivii autorizati in produsele alimentare, poate consulta de acum LISTA online a acestora. Acolo se introduce numele, in engleza, al respectivului compus (exemplu: E133) si afla despre el tot ce trebuie sa stie: ce este de fapt, in ce produse este autorizat sa existe si in care nu ar trebui, care sunt afectiunile pe care le-ar putea provoca (daca este cazul) plus multe alte informatii.Cele doua regulamente instituie doua noi listePrima se refera la aditivii din produsele alimentare si va intra in vigoare in iunie 2013 (aceasta perioada de gratie pentru aplicare a fost considerata necesara pentru a permite industriei alimentare a Uniunii sa se adapteze la noile norme).Citeste articolul integral pe site-ul Pro TV.