Lista cu noii ministri a fost validata de PDL. Vezi ministrii remaniati si inlocuitorii

Premierul Emil Boc a anuntat, joi, lista ministrilor validata de PDL in sedinta Colegiului Director, dupa ce cu o zi inainte s-a decis varianta remanierii si nu a depunerii mandatului intregului Cabinet, asa cum propusese Boc.

Dupa validare, Boc a declarat:

quot;Colegii mei si-au pus la dispozitia mea mandatul. Propunerile de remaniere sunt facute pentru continuarea proiectelor de reforme incepute, iar din 2011 Romania sa treaca pe crestere economica. Au fost oameni de echipa, colegi adevarati si pentru efortul lor tin sa le multumesc public. Am facut parte din aceeasi echipa si am incercat sa dam ce e bun pentru Romania. Am convingerea ca aceasta echipa guvernamentala innoita va aduce Romaniei cele doua obiective: ducerea la bun sfarsit a reformelor si cresterea economica quot;, a spus Emil Boc, dupa sedinta Colegiului Director.

La randul sau, Elena Udrea a fost de cu totul alta parere: quot;Varianta folositoare ar fi fost ca intregul guvern sa-si fi depus demisia. Decizia majoritara e buna. Cabinetul este un cabinet bun … dar din pacate a trebuit sa ia aceste masuri nepopulare, care au dus la scaderea increderii partidului quot;, a declarat Udrea.

Lista ministrilor remaniati:

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale: Mihail Dumitru, inlocuit de Valeriu Tabara.

Ministerul Finantelor Publice: Sebastian Vladescu, inlocuit de Gheorghe Ialomitianu.

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale: Mihai Seitan, inlocuit de deputatul PD-L Nelu Ioan Botis.

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale: Gabriel Sandu, inlocuit de Valerian Vreme, membru PD-L in Comisia pentru Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor a Camerei Deputatilor.

Ministrul Economiei: Adriean Videanu, inlocuit de Ioan Botis.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii: Radu Berceanu, inlocuit de Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor.