Lista sportivilor romani care au murit in 2009


Handbalistul Marian Cozma, poloistul Ramses Juravle si atletul Claudiu Bujin se numara printre pierderile cele mai importante din sportul romanesc in anul 2009.

Marian Cozma, in varsta de 26 de ani, a fost ucis, in noaptea de 7 spre 8 februarie, in localul Patriota din Veszprem (Ungaria), in urma unor incidente in care a fost implicat un grup de aproximativ 30 de tigani, in timp ce sarbatorea nasterea copilului unui coleg de-al sau.

Fostul international de polo, Ramses Juravle, a decedat, la data de 17 noiembrie, din cauza unei tumori pe creier. Juravle avea 32 de ani.

Atletul Claudiu Bujin, in varsta de 24 de ani, specialist in proba de saritura in lungime, a murit la data de 14 noiembrie, din cauza unui cancer la timus.

Lumea sportului romanesc a pierdut, insa, mai multe personalitati in anul 2009:

Ianuarie:

9: Hochei – Presedintele Sport Club Miercurea Ciuc, Antal Istvan, a decedat, in urma unui infarct, la varsta de 50 de ani. Nascut in 18 septembrie 1958, Antal Istvan a facut parte din generatia de aur a hocheiului romanesc, participand la numeroase competitii, cea mai prestigioasa fiind Jocurile Olimpice de iarna din 1980 de la Lake Placid, dar si la mai multe editii ale CM. Antal Istvan a fost jucator, antrenor, iar in prezent ocupa fuctia de presedinte al SC Miercurea Ciuc.

Februarie:

8: Handbal – Componentul nationalei Romaniei si al formatiei ungare MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost injunghiat mortal, sambata noapte, intr-o discoteca din orasul unde juca, in altercatie fiind implicati si alti doi coechipieri, sarbul Zarko Sesum si croatul Ivan Pesic. Cozma a fost injunghiat in inima, fiind singurul dintre cei trei care si-a pierdut viata. Marian Cozma, care a participat cu nationala Romaniei la Campionatul Mondial din Croatia, a debutat in reprezentativa in 2002, intr-un meci impotriva Belarus. Inainte de transferul la Veszprem din 2006, Marian Cozma a evoluat la Dinamo Bucuresti.

Martie:

14: Atletism – Atletul Claudiu Bujin, specialist in proba de saritura in lungime, a decedat, la varsta de 24 de ani, fiind bolnav de cancer. Claudiu Bujin, care a avut dubla legitimare, la CS Farul si la Steaua, a fost multiplu campion national la seniori, tineret si juniori, precum si multiplu campion balcanic la juniori. Pana in anul 2007, cand a fost diagnosticat cu cancer, a fost component al lotului national de atletism al Romaniei.

Sursa foto: Nemzeti Sport

Citeste stirea completa in paginile site-ului Sport.ro