Locuri de munca in Irak si Afganistan – Vezi ce joburi sunt in bazele NATO si pe ce salarii


Au cam apus vremurile in care romanii care voiau sa plece la munca in strainatate alegeau o tara din Europa. Pe de o parte, din cauza crizei datoriilor din zona euro, care zdruncina din temelii o mare parte din statele europene, iar pe de alta parte din cauza salariilor din ce in ce mai mici si lipsei locurilor de munca din majoritatea tarilor membre.

Pentru cei care au suficient curaj, alternativa ar putea fi tari precum Irak sau Afganistan, unde se pot angaja in firme de constructii sau in bazele militare.


Pentru a se proteja de efectele devastatoare ale crizei din zona euro, care a dus la o recuperrarea economica lenta si la un somaj care se mentine la niveluri ridicate, multe state din spatiul comunitar au prelungit restrictiile pe care le-au impus, in 2007, lucratorilor romani.
nbsp;
Palma cea mai grea au primit-o romanii in aceasta saptamana de la Spania, tara preferata de cei in cautarea unui loc de munca in strainatate. Guvernul de la Madrid a decis reintroducerea restrictiilor pe piata muncii pentru romani, dupa ce anterior le ridicase complet.
nbsp;
Decizia de la Madrid a luat prin surprindere inclusiv Comisia Europeana, care se confrunta cu un caz nemaintalnit pana acum si se teme ca reintroducerea restrictiilor sa nu devina un precedent si sa fie invocata si de alte state comunitare.
nbsp;
Este oficial: romanii se vor angaja in Spania numai cu permis de munca. CE: quot;Madridul nu poate, in principiu, sa introduca restrictii” VIDEO
nbsp;
Si pentru ca, in aceste conditii, Europa devine din ce in ce mai ermetica pentru lucratorii romani, tari din Asia, America sau Orientul Mijlociu pot fi o varianta pentru cei care vor sa-si faca un rost departe de tara.
nbsp;
Ai avea curaj, de exemplu, sa te angajezi in Irak sau Afganistan? Desi poate fi periculos, luand in considerare instabilitatea politica si militara din aceste state, nu este imposibil. Companiile din aceste tari cauta angajati din alte state, care sa lucreze in constructii, contabilitate sau in cadrul misiunilor NATO din aceste zone. nbsp; nbsp;
nbsp;
De exemplu, o firma din Irak cauta 50 de persoane, cu varsta pana in 50 de ani, pe care sa le angajeze in constructii, intr-un oras de la granita cu Turcia. Angajatorul ofera cazare in module, masa si transport gratis, iar salariul este cuprins intre 1.200 si 1.500 de euro.

Programul este de 8 ore pe zi, iar durata contractului este de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire. Pentru a participa la selectie este nevoie de un CV in limbile romana si engleza.

Vezi toate ofertele de joburi pe incont.ro.