Lucian Burlea este noul manager la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi

Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi are un nou manager, tot in regim de interimat. Medicul Lucian Burlea este noul manager al spitalului, pentru o perioada de 6 luni, dupa care se va organiza un concurs pe post.

Lucian Burlea o inlocuieste pe Marioara Ast, care a asigurat interimatul din vara anului 2012 pana in prezent. Noul manager al Spitalului Socola este membru PNL si a fost managerul Spitalului CF Iasi intre anii 2008-2010.Noul manager al Spitalului Socola scria zilele trecute, intr-o postare pe blogul sau, ca si-a dat demisia de la conducerea CF Iasi din cauza sub-finantarii. Totodata, Burlea atragea atentia ca spitalul CFR nu a putut accesa aproape nimic din fondurile europene alocate prin ADRNE.

”M-am luptat doi ani, cat am fost manager, cu CAST-MTCT pentru a obtine o finantare asemanatoare spitalelor din subordinea Ministerului Sanatatii. In zadar, insa. Cand mi-am dat demisia, in Ianuarie 2010, am sperat ca cei doriti de PDL la acea vreme sa fie in fruntea acestei unitati, sa obtina finantarea corecta a Spitalului CF-Iasi, pentru care m-am luptat eu atat de mult. Dar de unde? Unitatea si unitatile erau condamnate cel putin la subfinantare. (…) Spitalul CF-Iasi, ca oricare alt spital din retea, neavand autoritate tutelara locala – Consiliu Judetean sau Primarie –, nu a putut accesa aproape nimic din fondurile europene alocate prin ADR-NE, handicap major in absorptia fondurilor europene si implicit in evolutia acestei institutii, mai ales ca Spitalul CF-Iasi are in subordine doua ambulatorii, iar prin ADR-NE au fost finantate reabilitari si dotari ale ambulatoriilor spitalelor”, scria Lucian Burlea pe blogul sau.

Cu privire la propunerea ministrului Relu Fenechiu ca spitalele si ambulatoriile retelei sanitare a Ministerului Transporturilor sa treaca in administrarea autoritatilor locale, Burlea sustine ca este o masura reala de descentralizare, care ar putea reda stralucirea de altadata a acestor unitati sanitare.

”Am convingerea ca propunerea domnului ministru Fenechiu, ca spitalele si ambulatoriile retelei sanitare a Ministerului Transporturilor sa treaca in administrarea autoritatilor locale, este o masura reala de descentralizare. Aceasta masura ar putea reda stralucirea de altadata a acestor unitati sanitare. Acest demers ar putea readuce stabilitatea, satisfactia profesionala si materiala a personalului medical, dar mai ales, ar genera cresterea satisfactiei pacientilor fideli si cresterea adresabilitatii acestor redutabile institutii” , a mai subliniat Lucian Burlea.