Lucrarile la autostrada Timisoara-Arad au intarzieri de 9 luni

nbsp;

Lucrarile la autostrada Timisoara-Arad au intarzieri de noua luni, in timp ce tronsonul de autostrada din Timis are intarzieri de sase luni.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a precizat ca aceste intarzieri l-ar putea determina sa rezilieze contractul.
nbsp;
quot;Ambele portiuni de autostrada sunt intarziate…Si mai e o problema mai veche, care trebuie desfiintata. La licitatii se ofera preturi foarte mici, ca sa se castige licitatia. La licitatii vin firme care au facut autostrazi multe, dar in Spania, in Portugalia. In Romania au 13 persoane, fara echipament, fara angajati, dar se prezinta cu zestrea de acolo, de la 3.000 de kilometri. Si atunci castiga pentru ca au un istoric si subcontracteaza tot quot;, a spus Berceanu.
nbsp;
Totodata, Berceanu a tinut sa sublinieze ca firmele quot;trag de timp quot;, cerand schimbarea solutiilor tehnice quot;pentru a creste pretul quot;.
nbsp;
quot;Dupa ce castiga, incep sa traga de timp, pentru ca sa creasca pretul. Asa ceva s-a intamplat si aici, ceva mai mult la Arad, ceva mai putin in Timis. Cer schimbarea solutiilor tehnice care sunt prevazute intr-o documentatie foarte stufoasa quot;, a explicat Berceanu.

Foto: agenda.ro