Magazin IKEA clonat de chinezi – Orasul Kunming este un rai al fake-urilor in materie de centre comerciale


Chinezii au lansat in sud-vestul tarii un magazin de mobila care arata exact ca o unitate IKEA, scrie Reuters, citat de money.ro.

Daca te uiti din departare, magazinul 11 Furniture din zona sudica a orasului Kunming din China arata exact ca o unitate IKEA, scrie Reuters. Chiar daca citesti logoul, confuzia ramane. in limba chineza, 11 Furniture ( quot;Shi Yi Jia Ju quot; ) suna similar cu chinezescul IKEA (“Yi Jia Jia Ju quot;). Totodata, culorile utilizate sunt tot galbenul si albastrul, designul incaperilor este similar, la fel ca si mobilierul. De asemenea, in incinta magazinului chinezii pot lua masa intr-un restaurant copie fidela a celui de la IKEA. Diferenta consta in faptul ca faimoasele chiftelute suedeze au fost inlocuite cu meniuri pe baza de carne tocata de porc si oua.

IKEA are in China 9 unitati, mare parte din ele situate in zonele bogate ale tarii. Unde nu exista IKEA, exista 11 Furniture. „Ma gandeam sa cumpar mobila de la realul magazin IKEA si sa o transport pana aici. Am considerat acest lucru prea complicat, asa ca am venit aici, la 11 Furniture”, a declarat o clienta a falsului retailer. Potrivit acesteia, la IKEA, totul este mult mai ingrijit si curat iar produsele sunt mult mai bine aranjate, astfel incat sa iti dai mai usor seama de diferente.

Acesta nu este singurul magazin care copiaza branduri celebre din intrega lume. De altfel, se pare ca orasul chinezesc Kunming este un rai al fake-urilor in materie de centre comerciale. O alta companie celebra care se confrunta cu aceasta situatie este Apple. Magazine care copiaza aproape perfect designul Apple Stores fiind deschise tot in Kunming. „Este vorba de un nou fenomen”, explica Adam Xu, analist pe piata de retail in cadrul companiei Booz amp;Co, citat de Reuters. nbsp;