Mamele isi grabesc nasterea pentru a beneficia de vechea lege privind concediul maternal

Speriate de schimbarea legii concediului maternal, o parte din mamele aflate in ultima luna de sarcina se gandesc sa isi grabeasca nasterea pentru a putea beneficia de vechile reglementari.

Ministrul Ioan Botis sustine ca un astfel de demers quot;pentru niste bani in plus quot; nu este justificat. Guvernul a stabilit injumatatirea perioadei concediului de maternitate, masura care se va aplica de la 1 ianuarie 2011.

La doar cateva ore dupa ce Guvernul a schimbat forma de acordare a indemnizatiei, medicii au fost asaltati de rugaminiti. In functie de ce le convine mai mult, mamele care sunt in ultima luna de sarcina se gandesc daca sa nasca dupa 1 ianuarie sau inainte.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, spune ca viata copilului este mult mai importanta decat aceste probleme si ca un astfel de demers quot;pentru niste bani in plus quot; nu se justifica.

Medicii le recomanda insa gravidelor sa nu grabeasca venirea pe lume a copiilor. Intre sfaturile medicale si problemele de acasa, viitoarele mamici s-au impartit in doua tabere, unele care sunt de acord cu nasterea prematura si altele care condamna acest lucru.

Noua forma a indemnizatiei va intra in vigoare de la 1 ianuarie si e valabila pentru copiii care se nasc din prima zi a anului.