Manastirea Dervent are calugari internauti

Pagina de internet www.dervent.ro a lacasului de cult din sudul Dobrogei prezinta aproape intreaga istorie a crestinismului pe meleagurile noastre in varianta animata. Monahii au creat un website demn de toata invidia: galerii foto, rostiri, poezii, filme, fisiere audio si chiar Sfanta Scriptura adnotata de Bartolomeu Anania.

Pentru romani, Manastirea Dervent nu mai are nevoie de nicio prezentare. Venind in intampinarea celor mai putin cunoscatori, mai-marii lacasului de cult au apelat la Internet pentru a face manastirea mai cunoscuta: au creat o pagina de Internet demna de toata invidia: galerii foto, rostiri, poezii, filme, fisiere audio si chiar Sfanta Scriptura adnotata de Bartolomeu Anania. (…)

Pomelnice online

Dincolo de prezentarea ampla a intregii Dobroge, dar si a asezarii Dervent, pe pagina de web exista si nenumarate „Rostiri“. Nu lipseste Imnul Romanesc scris de Sf. Ioan Iacob Hozevitul, poezii, fragmente de scrieri ortodoxe si chiar stiri si comunicate de presa. La sectiunea „Multimedia“ se gasesc filme si fisiere audio cu rugaciuni si cantari bisericesti.

Cei care nu au posibilitatea de a ajunge periodic la Dervent pot trimite donatii si pomelnice… online. Nu trebuie decat sa completeze formularul special pregatit pe pagina de Internet. De asemenea, la rubrica „dictionar“ poate apela oricine are nevoie de lamuriri cu privire la termenii bisericesti intalniti in povestioarele, poeziile, rostirile, rugaciunile si fisierele audio de pe site.

Foto: Mondo News

Citeste mai mult pe site-ul Adevarul