Maria Copil, Marioara Pascu si Floare Doina Tanc, angajati de la Colegiul Iosif Vulcan din Oradea, si-au marit singuri salariile



Cinci angajati ai Colegiului National (CN) Iosif Vulcan si-au virat in conturi salarii mai mari decat cele cuvenite. Reprezentantii Inspectoratului scolar au depus astazi un denunt impotriva angajatilor care au furat fara frica, timp de cel putin trei ani.

In timp ce profesorii de la Colegiul National Iosif Vulcan din Oradea lucrau cu lefuri reduse, contabila sefa Maria Copil, administratorul financiar Marioara Pascu si casiera Floare Doina Tanc, alaturi de sotii lor, Mircea Pascu (muncitor) si Dumitru Tanc (muncitor), si-au marit salariile, de la sine putere, aducand un prejucidiu de peste 180.000 de lei. in intervalul 1 aprilie 2008 – 31 decembrie 2010, cei cinci au beneficiat de bani in plus, fara ca cineva din conducerea scolii si a Inspectoratului scolar Judetean (ISJ) Bihor sa-si dea seama. Totul a iesit la iveala in urma unui audit efectuat de ISJ Bihor.

„Astazi am depus denuntul impotriva celor cinci, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor. Directoarea scolii nu a fost sanctionata. Urmeaza ca organele de cercetare sa stabileasca daca a mai fost cineva implicat quot;, a spus astazi Ramona Bacter, jurist la ISJ Bihor.

Directoarea scolii, Simona Martin (in foto), a spus ca cei cinci si-au prezentat luni demisiile si ca a avut incredere totala in contabila sefa, avand in vedere faptul ca aceasta lucra in institutie de peste 30 de ani. „Prejudiciul a fost recuperat, in totalitate quot;, a declarat Simona Martin.

Citeste articolul integral pe site-ul Adevarul nbsp;(Sursa foto: adevarul.ro)