Marian Oprea a castigat medalia de argint in proba de triplusalt la CE de atletism

nbsp;

Marian Oprea a cistigat medalia de argint in proba de triplusalt din cadrul Campionatelor Europene de atletism de la Barcelona (Spania), fiind cea de-a doua medalie obtinuta pentru delegatia Romaniei, dupa argintul Nicoletei Grasu.

Revenit dupa doi ani de pauza, in care a suferit mai multe accidentari, medaliatul cu bronz de la Europenele din 2006, a reusit sa faca un concurs exceptional la Barcelona. Oprea a sarit 17.51 m, reusind sa-si stabileasca cel mai bun rezultat al sezonului.

Ca si Nicoleta Grasu, care in 2006 se clasa pe locul trei la disc, iar la editia actuala a Europenelor a urcat pe locul doi, si Marian Oprea a reusit sa transforme bronzul in argint.

Marian Oprea a inceput concursul cu o saritura de 16.15 m. Cea de-a doua incercare l-a propulsat pe locul trei, 17.19 m, insa au urmat alte doua sarituri mai putin bune, 16.61 m si 16.75 m, care l-au coborit pe locul patru.

Medalia de argint a cistigat-o dupa cea de-a cincea saritura, cind a reusit sa depaseasca pragul celor 17.50 m, ajungind la 17.51 m, fiind cea mai buna saritura din intreg sezonul. Competitia a fost cistigata de britanicul Phillips Idowu, cu 17.81 m, lungime ce reprezinta si un nou record personal. Rezultatul lui Marian Oprea este cu atit mai important, cu cit romanul a reusit sa-l intreaca pe francezul Teddy Tamgho (17.45 m, medalie de bronz), care detine cea mai buna performanta a sezonului, in lume, 17.98 m.

Citeste stirea completa in paginile site-ului gsp.ro