Marius Laurentiu Stroe a primit o oferta full-time la Microsoft si va incepe un internship la Facebook

nbsp;


La numai 22 de ani, Marius Laurentiu Stroe, din Pite 537;ti, absolvent al Facultatii de Informatica din Cluj ca sef de promotie, a primit recent o oferta full-time la Microsoft si va incepe un internship la Facebook de la 1 august. Pe lista de mari companii pe care ar vrea sa le testeze se afla si Google.

Capital: Cum ai luat legatura cu cei de la Facebook?
Lauren 539;iu Stroe: Am fost contactat de ei pentru ca am fost recomandat de un angajat de-al lor. Facebook e o companie ce se mi 537;ca foarte repede pentru a nu pierde oameni. Au trecut doar doua saptamani, in noiembrie 2009, de cand am intrat in legatura cu ei, pana ce am primit oferta de internship. Eu si cel care m-a recomandat ne-am cunoscut in liceu la olimpiada de informatica. Principiul companiilor mari e ca angaja 539;ii lor, care sunt implicit buni, cunosc 537;i recomanda al 539;i oameni buni. Ace 537;tia au prioritate. Nu exista birocratie in procesul de recrutare: trimiti CV si esti eventual sunat.

Capital:Ce asteptari ai de la acest internship?
LS: Facebook e o companie mica ce se dezvolta foarte rapid, avand 537;i un poten 539;ial competitor, Google+. Sunt sigur ca voi inva 539;a multa tehnica, ca voi avea pu 539;in timp liber, dar totul va fi spre bine. Sper sa gasesc, in sfar 537;it, o companie care de dragul vitezei pune birocra 539;ia deoparte. Companiile foarte mari se mi 537;ca greoi pentru ca informatia de care ai nevoie se gase 537;te la oameni din alte echipe, poate din ora 537;e diferite, dupa cum a fost cazul anul trecut in internshipul de la Microsoft. Un loc unde fiecare se cunoa 537;te cu restul e mult mai agil.
Voi fi in echipa Growth, ce se ocupa cu cresterea numarului de utilizatori, iar prin cre 537;tere se in 539;elege ca o data ce un utilizator a ajuns pe site sa 537;i ramana. Astfel sunt implementate rapid idei in acest scop care, daca sunt valide, sunt pastrate. Sper sa implementez o idee tare. Mentorul meu este din Liban. Am comunicat prin cateva mail-uri. Nu e nevoie sa imi spuna nimic, intrucat profilul sau spune tot. Nu 537;tiu cum se vor misca lucrurile, dar cred ca nu vom avea prea mult timp liber.

Citeste interviul integral in Capital