Medici roboti si Smart Hand in maxim 10 ani

nbsp;

Medicii chirurgi si asistentele vor fi inlocuiti cu roboti, iar operatiile nu vor mai presupune taieturi si perioade lungi de recuperare.

Cel mai futurist proiect este un sistem robotic care se introduce in organism si opereaza din interior, iar prototipul este deja in teste. Mai mult, pacientii cu membrele amputate nu vor mai simti nicio diferenta intre mana lor biologica si cea bionica. Toate acestea vor fi accesibile in mai putin de 10 ani.

Aplicatiile roboticii in medicina incep cu robotii care curata si hranesc bolnavii din anumite spitale din Tokyo, continua cu robotii specializati pe diferite operatii medicale, cu aplicatii in diagnosticare, chirurgie si alte interventii, iar ultimul racnet in domeniul protezelor este implantul robotic.

„Smart Hand” este o proteza elaborata care include patru motoare nbsp; si patruzeci de senzori. Este primul implant din lume care trimite semnale direct catre sistemul nervos central, redand pacientului simtul tactil, si se foloseste de sindromul „membrului fantoma”, in care pacientul isi simte membrele mult timp dupa amputarea acestora.

Citeste detalii in Capital