Medicii din Austria, despre starea de sanatate a lui Serban Huidu: Va fi trezit progresiv!


Cadrele medicale de la spitalul din Innsbruck, Austria,
au sustinut o conferinta de presa, la ora 15.00, in care au prezentat noi informatii cu privire la starea de sanatate a lui Serban Huidu. Potrivit medcilor, starea prezentatorului roman este stabila, iar in urmatoarele ore va fi lasat sa se trezeasca.

Medicii austrieci i-au facut tomografii complete pentru a vedea care este situatia si ce masuri vor fi luate in continuare. Miercuri seara s-a decis ca pacientul sa ramana intubat pana dimineata, cand i s-a facut rezonanta magnetica.

In prezent starea de sanatate a lui Serban este stabila si trebuie atent monitorizata in continuare. In urma tomografiei computerizate s-a observat o fractura la partea exterioara a capului si o sangerare. Cu toate acestea, presiunea interioara nu s-a marit.

In aceasta dimineata, medicii au hotarat ca Serban Huidu nu are nevoie de sonda care sa-i scada nbsp; presiunea intracraniana. Pacientul a fost monitorizat 24 de ore si se considera ca situatia acestuia nu se va inrautati. Drept urmare, medicii il vor lasa sa se trezeasca progresiv in urmatoarele ore. quot;Cel mai important pas a fost intubarea indusa pentru a fi stabilizat. Era necesara pentru ca starea lui de sanatate sa nu se inrautateasca. Se va lasa sa se trezeasca progresiv in urmatoarele ore, iar maine se va sti care este situatia. Exista sperante ca starea de sanatate se va imbunatati quot;, au precizat medicii de la clinica de neurologie din Austria.

quot;Avea casca in momentul accidentului si asta l-a protejat de traumatisme mai grave. Nu se prevede nicio operatie dupa rezultatele primite de la tomograf. In acest moment este in stare de coma indusa. El va fi trezit progresiv. In prezent Huidu ramane intubat. Nu se stie daca in momentul in care se va trezi va recunoaste pe cineva. Sunt sanse mari ca totul sa fie bine. Nu este vorba de zile, ci de saptamani pana va incepe sa isi revina. Nu s-a lovit de o alta persoana si nu a ranit pe nimeni, desi nu l-a vazut nimeni in momentul caderii.Maine, dupa un nou consult neurologic. Dupa ce va depasi faza acuta, pacientul va putea fi transportat in Romania. quot;, au precizat medicii, in cadrul conferintei de presa.