Mehedinti: Un nor de cenusa a acoperit zona de langa Termocentrala Halanga

nbsp;

Un nor imens de cenusa a acoperit, duminica, mai multe localitati din apropierea Termocentralei de la Halanga, aflata la circa cinci kilometri de municipiul Drobeta Turnu Severin, in urma lucrarilor care se efectueaza in interiorul depozitului de cenusa si zgura al termocentralei.

Localnicii, dar si mai multi conducatori auto care circulau pe DN 67 au sunat la 112 pentru a sesiza autoritatile. Un echipaj de la Politia Rutiera Mehedinti a mers pentru a asigura fluenta traficului.

quot;In jurul orei 14.30, am fost sesizati prin 112 ca pe DN 67, Turnu Severin – Motru, s-a creat un nor de praf de la combinatul chimic quot;, a declarat agentul sef Cristian Sosoi.

Cei mai revoltati au fost locuitorii satelor din vecinatatea termocentralei – Malovat, Halanga, Putinei, Dudasul Cernetiului, Cerneti – care se tem pentru sanatatea lor.

quot;Suntem foarte suparati, copiii nostri se pot imbolnavi de boli de plamani. Nu ne protejeaza nimeni, nu face nimeni nimic. Ar trebui udat ca sa nu plece praful. Se intinde norul pe kilometri intregi, pleaca norul pana la Malovat, pana la Putinei, toata zona, chiar si pana la deal la Opranesti incolo. Totul e numai un praf quot;, a spus Alexandru Moraru, din Dudasul Cernetiului.

Specialistii de la Termocentrala din Halanga, cea care asigura nbsp; productia si distributia energiei termice si a apei calde pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, au declarat ca nu au inca o instalatie pentru ridicarea cenusei.

Vezi video pe site-ul Realitatea TV (Sursa foto: RTV)