Melania Medeleanu, Realitatea TV: Orgoliul e un balaur cu 1.000 de capete

Prezentatoarea cu privirea de un albastru electric prefera sa-si asume greseli si riscuri cand vine vorba de a fi stapana pe propria viata. Melania Medeleanu prezinta principalul jurnal de stiri Realitatea TV in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 20.00.

Ca jurnalist, a debutat la radio Delta si a lucrat si pentru Antena 1 inainte de a ajunge la Realitatea. In fiecare an strange jucarii si le duce copiilor din centrele de plasament si din spitale. O face cu discretie, punand un anunt la intrarea Realitatea TV si rugandu-i pe colegii care au copii sa contribuie. In doua zile strange saci intregi. „Sunt pur si simplu lucruri pe care le poate face absolut oricine, fara niciun fel de efort quot;, crede Melania.

Iti place sa spui ca esti buna prietena cu „camera de filmat quot;. Cum ai invatat sa transmiti la prim-plan?

In ultimii 16 ani am petrecut in studiourile de televiziune mai multe ore decat cu familia. Si daca pe oameni nu reusesti sa-i cunosti intr-o viata, camera de filmat are mult mai putine taine. Ea surprinde tot ce ai sa-i dai. Da-i naturalete si va fi incantata s-o raspandeasca. Da-i gafe si nu va ezita sa le arate tuturor. E un prieten cat se poate de fidel. Depinde doar de mine ca relatia noastra sa fie una fericita.

Cum ai ajuns sa stapanesti arta asta, sa-ti dai seama ca „gata, stiu quot;?

As fi o ingamfata daca as spune: „Gata, stiu! quot;. Stiu tehnici, stiu sa fac un pas in spate si sa las stirea sa vorbeasca, stiu ca pot sa accentuez o idee printr-o privire. O clipa de neatentie, insa, sau un strop de ingamfare pot intoarce toate astea impotriva ta.

Dar te-ai simtit si stanjenita in fata camerei de luat vederi?

Ma simt stanjenita atunci cand nu sunt stapana pe un subiect sau cand mi se pare ca presiunea timpului a facut ca tema sa nu fi fost, din punctul meu de vedere, suficient documentata. Ma simt stanjenita atunci cand imi dau seama ca un invitat ma minte si mi-e rusine de rusinea lui. Sau cand trebuie sa dau stiri negative despre oameni pe care-i cunosc si despre care aveam o parere buna. (…)

Care sunt orgoliile tale profesionale?

Orgoliul e un balaur cu 1.000 de capete. Retez cat pot pentru ca daca am pierdut sau am luat decizii gresite in viata asta s-a intamplat cel mai des din cauza orgoliului. Imi pastrez doar ambitia de a face cat mai bine lucrurile la care ma inham.

Citeste interviul integral pe site-ul Adevarul (Sursa foto: Adevarul)