Mihai Turcanu, directorul ANSVSA, a fost demis pentru proasta gestionare a crizei laptelui

Mihai Turcanu a fost demis miercuri din functia de presedinte al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare, in urma balbaielilor autoritatilor in ceea ce priveste scandalul laptelui contaminat cu aflatoxina izbucnit saptamana trecuta. Informatia a fost confirmata de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Anuntul vine la scurt timp dupa ce o noua alerta alimentara s-a declansat in Germania, unde au fost descoperite loturi de carne de curcan cu reziduuri toxice.

Marti, premierul Victor Ponta cerea masuri directe in privinta Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare, dupa ce responsabilii acestei structuri au dat dovada de o proasta gestionare a crizei laptelui contaminat cu aflatoxina si de lipsa de comunicare. Premierul a avut o discutie in acest sens cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, afirmand ca nu este multumit de modul in care Mihai Turcanu a gestionat situatia.

Anuntul demiterii vine la foarte scurt timp dupa ce o noua alerta alimentara la nivel european s-a declansat in Germania, unde un lot de carne de curcan provenit din Romania a fost retras de la comercializare dupa ce s-au descoperit la analize urme de antibiotic de uz alimentar.