Mihai Vicol va face inchisoare pentru ca a fraudat Ministerul Turismului


Om de afaceri controversat, condamnat in doua dosare penale pentru fraude cu fonduri europene, prieten cu oameni politici si cu Elena Basescu. Vorbim despre Mihai Tiberiu Vicol, care, desi are firme cu probleme, castiga pe banda rulanta contracte cu statul.

Mihai Tiberiu Vicol a fost condamnat in anul 2003 la 3 luni cu suspendare, pentru coruptie. Anul acesta, suspendarea a fost ridicata pentru ca Vicol a fost condamnat intr-un alt dosar de coruptie, la 4 ani si 9 luni de inchisoare cu executare. Decizia nu este, insa, definitiva.

Omul de afaceri a fost trimis in judecata in acest dosar de procurorii DNA, pentru un prejudiciu de aproape un milion de euro creat Ministerului Turismului si Dezvoltarii Regionale.

De asemenea, au fost facute zeci de plangeri penale pe numele lui Tiberiu Vicol, care ar fi dat cecuri si bilete la ordin fara acoperire. intr-unul dintre dosare s-a inceput urmarirea penala pentru inselaciune, procurorii de la Buftea au cerut anul trecut arestarea, dar cererea le-a fost respinsa.

In tot acest timp, firmele lui Mihai Tiberiu Vicol castiga licitatii si contracte cu statul, iar una dintre companiile sale a primit fonduri europene pentru energie verde. Cea mai profitabila firma a sa, Electrica Serv, s-a ocupat de reabilitarea blocurilor din Sectorul 2 al Capitalei. Numai ca firmele de la care a luat materialele de constructie nu si-au primit nici pana in prezent banii. Iar afacerile sale sunt in plina ascensiune.

Vicol este si un personaj monden, care frecventeaza des cluburile din Capitala. El este bun prieten cu Elena Basescu, ei fiind fotografiati impreuna intr-un club din Bucuresti.