Mii de dosare de ajutoare sociale suspecte de frauda, suspendate


Guvernul a anulat sau suspendat aproape 20.000 de dosare de ajutoare sociale suspecte de frauda, a anuntat duminica ministrul Muncii, Mihai Seitan.

Dosarele de ajutoare sociale au fost suspendate sau anulate deoarece beneficiarii nu aveau dreptul sa primeasca acest sprijin. La acestea se adauga alte mii de dosare anulate pentru indemnizatii de handicap si pensii de invaliditate.

quot;Avem localitati intregi. In 67 de localitati din tara am suspendat toate dosarele – aproape 10.000. Zonele cele mai reprezentative din acest punct de vedere au fost Bacau, Prahova, Timis si Vaslui quot;, a precizat Mihai Seitan, in cadrul videoconferintei Guvernului cu prefectii sustinuta duminica.

In privinta indemnizatiilor persoanelor cu handicap, Mihai Seitan a precizat ca exista 40 de mii de dosare verificate, din care peste 6 mii au fost suspendate, cu posibila suspiciune de frauda. quot;Adica 15,4%. Iarasi un volum mare. Urmeaza sa luam si masuri de natura juridica, sa zicem penala, in anumite situatii quot;, a spus Seitan.

Seitan a adaugat ca au fost verificate si 39.000 dosare pentru pensii de invaliditate, iar rezultatul controlului a condus la quot;depensionarea quot; a 3.200 persoane.