Ministerul Sanatatii a cerut verificari la Spitalul Marie Curie, dupa articolul publicat de The Independent

Ministerul Sanatatii a cerut echipei de conducere a Spitalului Marie Curie din Capitala sa verifice daca declaratiile aparute in cotidianul britanic The Independent sunt reale.

Reamintim ca editia online a publicatiei The Independent a scris despre coruptia din spitalele din Romania, fenomen care duce la victime inclusiv in randul copiilor.

Jurnalistii britanici au dat ca exemplu Spitalul Marie Curie, la care o unitate de cardiologie dotata cu echipamente ultramoderne nu a tratat niciun copil de cand a fost deschisa, deoarece personalul asteapta sa primeasca mita.

Medicul Catalin Cirstoveanu a declarat ca ii duce pe micutii care ar fi trebuit tratati la Marie Curie, la spitale din strainatate, pentru a-i salva.Vezi aici articolul publicat de The Independent despre coruptia din spitalele din RomaniaIn urma acestui articol, ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a cerut echipei de conducere a Spitalului de Copii Marie Curie sa verifice daca declaratiile unui medic din aceasta unitate aparute in cotidianul britanic “The Independent” sunt reale, precum si contextul in care aceastea au fost realizate.

De asemenea, ministrul Sanatatii a cerut managerului spitalului sa ia toate masurile necesare in acest caz. Intr-un comunicat de presa transmis la redactie, ministrul Sanatatii considera ca articolul aparut in publicatia britanica aduce prejudicii de imagine serioase atat unitatii medicale, cat si intregului sistem sanitar romanesc.

In ceea ce priveste sectia de chirurgie cardiovasculara, Ministerul Sanatatii sustine demararea activitatii in aceasta sectie, la fel cum a sustinut si toate demersurile realizate in vederea organizarii acesteia.

In acest sens, au fost alocate fonduri importante pentru achizitia de aparatura medicala si, inca de anul trecut, au fost deblocate 22 posturi pentru realizarea angajarilor necesare , se precizeaza in comunicat.

Sursa foto: mscurie.ro