Mos Craciun, un exemplu negativ pentru sanatate, sustine cercetatorul Nathan Grill


Mos Craciun ofera un exemplu negativ in materie de sanatate, avand burta si deplasandu-se mereu intr-o sanie, desi ar trebui sa tina regim si sa mearga pe jos sau cu bicicleta, potrivit unui studiu realizat de un cercetator australian, publicat, joi, in British Medical Journal.

quot;Pe plan epidemiologic, exista o corelatie intre tarile care il venereaza pe Mos Craciun si cele in care rata obezitatii la copii este ridicata quot;, a declarat Nathan Grills, un specialist australian in domeniul sanatatii publice. El considera insa ca este quot;prematur quot; sa se stabileasca un raport de cauzalitate, chiar daca imaginea lui Mos Craciun promoveaza mesajul, in opinia sa, potrivit caruia quot;obezitatea este sinonima cu buna dispozitie si cu jovialitatea quot;.

Nathan Grill reaminteste, in studiul sau, traditia din anumite tari conform careia oamenii lasa noaptea pe masa, multe prajituri si brandy pentru Mos Craciun, acestea avand un efect negativ asupra siluetei Mosului dar si pentru quot;obezitatea parentala quot;.

Citeste mai mult pe Mediafax