Mos Nicolae va asteapta intre 3 si 5 decembrie la targul de produse traditionale

Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale cu produse obtinute in ferme si gospodarii taranesti, va asteapta in acest weekend, intre orele 09.00 – 18.00, la Academia de Stiinte Agricole si Silvice Grigore Ionescu Sisesti din Bucuresti. Si pentru ca la sfarsitul acestei saptamani vine Mos Nicolae, veti gasi foarte multe surprize pentru cei mici. Putini dintre noi stim ca Sfantul Nicolae a fost un personaj real. A trait in secolul IV, a fost episcop de Myra si un drept aparator al credintei. In traditiile romanesti are atributiile unui sfant: apare pe cal alb vestind prima zapada ce va cadea in decembrie, pazeste soarele, stapaneste apele si este patronul corabierilor si al podarilor. La Sfantul Nicolae se rugau ostenii cand plecau la lupta. Sin Nicoara ajuta vaduvele, orfanii si fetele sarace, carora le face zestre ca sa se marite. La Sfantul Nicolae se roaga si hotii, ca sa-i ajuta la ispravile lor.Sarbatoarea Sfantului Nicolae mai este cunoscuta si sub numele de Craciunul Copiilor. In ajunul sarbatorii sale, Sfantul Nicolae aduce daruri copiilor cuminti sau imparte nuieluse celor care au facut trasnai. Organizatorii „Targului national” invita toate familiile sa-si aduca copiii, care vor petrece o zi de neuitat in spatiul dedicat lor la ASAS. Cu aceasta ocazie, ei vor afla direct de la producatori cum e asteptat Mos Nicolae acasa la ei, fie in Maramures, Moldova, Oltenia sau Transilvania iar in ghetutele lor vor putea gasi multe dulciuri si amintiri alese de la Targul de produse traditionale de Academia de Stiinte Agricole si Silvice adevarate surprize sanatoase de la Mos Nicolae. De asemenea, aleea targului ii va introduce in lumea povestilor iernii prin multe oferte de carte aduse de editura Semne pentru toate varstele. Copiii vor putea alege de la carti de colorat, carti de povesti sau de divertisment, enciclopedii pentru copiii, literatura Fantasy, literatura universala si multe surprize. Bradutii in ghiveci, la Targul de la ASASDe la Ligia Ion, profesoara de la Facultatea de Horticultura puteti invata ce inseamna bradul, tuia si cum poti ingriji un astfel de ghiveci dar mai ales descoperi cum se face un aranjament personalizat. Studentii facultatii pot oferi sfaturi pentru toti cei interesati. Atunci cand impodobesti bradul aminteste-ti sa ii conferi o nota unica, personala, adaugand amintiri de familie, care s-au transmis din generatie in generatie. De asemenea, poti sa il impodobesti si cu prajiturele sau bomboane facute chiar de tine, ori cu felicitari. Organizatorii ofera un spatiu gratuit organizatiilor neguvernamentale si fundatiilor care militeaza in sprijinul copiilor si batranilor si realizeaza creatii lucrate manual: accesorii, arta – tabloului pe lemn, pe sticla, articole cusute, articole din hartie, articole din lemn, bijuterii, carti reviste, ceramica olarit, genti, imbracaminte, jucarii, lumanari, obiecte de gospodarie. Toti acestia sunt asteptati sa vina sa expuna in folosul comunitatii sa aduca prin sumele stranse la editia a 27 si a 28-a o clipa de bucurie celor ce sunt singuri.Ce mai putem gasi?Pentru amatorii de dulce, am adus ciocolata de casa, baton cu nuca si ciocolata, chec cu miere, prajituri cu nuca si mac. Maramuresencele ne vor oferi deja binecunoscutele lor prajituri traditionale – foi cu mere, prajitura caramel, cu nuca de cocos, dobos, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiti, prajitura cu mac, dar si alte surprize.Tot de la producatorii din Maramures, bucurestenii pot cumpara miere, fagure, propolis, dar si dulceturi si siropuri naturale preparate in casa. Producatorii aduc mierea de salcam, una dintre cele mai premiate produse romanesti pe plan international, de mana, de rapita, zmeur, floarea soarelui, de tei, de castan.Moldovenii din Suceava vor aduce gustosul Cozonac Bujor, fabricat, din 2006, de societatea comerciala Cozonac Bujor SRL, cu produse de calitate ridicata datorita ingredientelor 100 la suta naturale. Cozonacul Bujor si-a dezvoltat si propria identitate vizuala sub care activeaza si in prezent, punand deosebit accent si pe componenta de promovare a afacerii. Totodata, Cozonac Bujor a devenit marca inregistrata pe teritoriul Romaniei.Produse traditionale tataresti – Suberek, Pide si Baclava – vor fi aduse la “Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale” de Lucia Irescu, din Medgidia.Astfel, la cea de-a XXVII-a editie a Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale , obtinute in ferme si gospodarii taranesti, vor participa peste 30 de producatori. Bucurestenii vor avea, astfel, posibilitatea sa aleaga dintr-o diversitate mare de produse traditionale din toate zonele tarii (Moldova, Bucovina, Ardeal, Muntenia, Olt, Dobrogea).De la branzeturi de Bran, la palinca de Maramures, vin de Dealu Mare si Valea Calugareasca, mezeluri din Ardeal si Maramures. Legume si fructe din Olt, produse tataresti din Medgidia, prajituri ale maramuresencelor frumoase si harnice, pana la finele dulceturi, toate intr-o singura oferta, asortata cu cantece de voie-buna, colinde si obiceiuri romanesti, sunt gata sa va intampine, de vineri pana duminica, pe aleile de la Agronomie.Festivalul iernii, in curand la ASASIntre 18-23 decembrie, intre orele 9.00 -18.00, va avea loc o editie speciala, a Targului organizat la Academia de Stiinte Agricole si Silvice. Intrarea este libera si sunteti asteptati sa va bucurati de produsele traditionale oferite de gospodarii din toate regiunile tarii: Muntenia, Moldova, Maramures, Ardeal, Oltenia, Transilvania, Bucovina si DobrogeaUn program special va fi oferit cu ocazia Festivalului Cozonacului – Datini si obiceiuri romanesti. De asemenea, de Ignat, de pe 18 decembrie – 20 decembrie, timp de 3 zile sunteti invitati la obiceiul romanesc Pomana porcului , incepand cu ora 10.00. In rest … dansuri populare, colinde si multe surprize vor insoti bucuria sarbatorilor.