Motiunea Reformistii sustinuta de Monica Macovei, esec de prezenta la Suceava

Doar 15 din cei 182 de delegati ai PDL Suceava la Conventia Nationala au fost prezenti, sambata seara, la prezentarea motiunii Reformistii sustinuta de europarlamentarul Monica Macovei, in sala aflandu-se aproximativ o suta de membri sau simpatizanti democrat-liberali.

Macovei a venit la intalnirea cu membrii PDL Suceava insotita de europarlamentarul Cristian Preda si de fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, in sala fiind prezente aproximativ o suta de persoane, dintre care 15 delegati ai organizatiei sucevene la Conventia Nationala, din totalul de 182 de delegati.

Ea le-a spus democrat-liberalilor suceveni ca doreste ca “PDL sa fie un partid care sa faca o opozitie activa, constanta, zilnica si cu efect, apreciind ca in prezent opozitia facuta de actuala conducere este constructiv-tovaraseasca”.

“Noi, reformistii, vrem sa facem o opozitie reala, activa, zilnica si cu efect”, a declarat Macovei, care a subliniat ca este foarte importanta opozitia pentru a fi reprezentat atat electoratul PDL, dar si electoratul pierdut.

Europarlamentarul s-a intrebat ce fel de opozitie la USL face actuala conducere a PDL care vorbeste de refacerea Aliantei D.A. si face curte PNL. “Ce opozitie e asta cand spui adversarului ca tu vrei sa fii impreuna cu el?”, s-a intrebat Macovei. Ea a apreciat ca “intrarea in Alianta D.A. inseamna ca pleaca unul cate unul, pe rand, in PNL”.

Macovei a spus ca USL se va rupe planificat cand partidele ce formeaza aceasta alianta vor dori sa ocupe si stanga si dreapta esicherului politic si ca ea considera ca PDL trebuie sa faca o opozitie serioasa la USL.

Ea le-a mai spus ca va sustine ca partidul sa devina unul modern pentru anul 2014 in care sa existe o legatura intre conducere si baza partidului si a subliniat ca este nevoie ca partidul sa se bazeze pe meritocratie.

Macovei a aratat ca partidul a gresit atunci cand “a facut numiri in functii pe criterii de prietenie sau cu plicul pe masa”, dand ca exemplu cu numirea arbitrului Constantin Gheorghe la Arhivele Nationale sau numirea prietenei cu cineva din conducerea partidului la conducerea Autoritatii pentru Restituirea Proprietatilor.

Europarlamentarul a mai declarat ca la alegerile de la Conventia Nationala delegatii vor trebui sa voteze si ceea ce isi doreste electoratul si a subliniat ca echipa pe care o reprezinta este cea mai credibila.

Macovei a spus ca ea este mai credibila decât Vasile Blaga si Elena Udrea la un loc.Intrebata de unde stie nivelul de credibilitate de care se bucura, europarlamentarul a raspuns ca aceasta este perceptia pe care o are.