Nadal l-a invins pe Federer in finala turneului din Emirate


Rafael Nadal si-a pastrat titlul cucerit anul trecut, la Abu Dhabi. Cel mai bun jucator de tenis al lumii a inceput perfect 2011 si chiar din prima zi i-a aplicat o corectie marelui sau rival Roger Federer. L-a invins pe elvetian cu un dublu 7 la 6 in finala turneului din Emirate.

Rafa Nadal a castigat pentru al doilea an consecutiv turneul demonstrativ de tenis de la Abu Dhabi. Spaniolul nu a pierdut niciun set in cele doua jocuri disputate in Emirate, chiar daca in finala l-a intalnit pe cel mai titrat jucator din istoria tenisului, Roger Federer. Au fost doua seturi incheiate la tie-break, pe care Nadal le-a castigat la 4 si la 3, dar chiar si asa ibericul este precaut cu privirea la viitorul sezon.

Marea provocare este Australian Open, turneu ce incepe pe data de 17 ianuarie si pe care Nadal l-a cucerit in 2009. Daca se va impune si acum ar ajunge la al patrulea titlu de Grand Slam castigat consecutiv cu care, totodata, ar scrie istoria tenisului.

Nadal s-a aratat insa rezervat cu privire la sansele de a smulge trofeul de la Antipozi din mainile lui Roger Federer. La randul sau, elvetianul vrea ca in 2011 sa recupereze prima pozitie in tenisul mondial si sa doboare recordul lui Pete Sampras de longevitate in varful clasamentului jucatorilor de tenis.