Nastase: BEC a inregistrat gresit candidatura lui Traian Basescu


Inregistrarea candidaturii lui Traian Basescu in cursa pentru Palatul Cotroceni a fost facuta de Biroul Electoral Central (BEC) pe fondul unei greseli, noteaza Impact News, care il citeaza pe social-democratul Adrian Nastase.

Astfel, social-democratul scrie pe blogul sau ca inregistrarea candidaturii lui Traian Basescu a fost facuta de BEC invocand din greseala o lege de redenumire a orasului Basarabi, localitatea natala a sefului statului, in Murfatlar.

Adrian Nastase ironizeaza profesionalismul BEC, aratand ca institutia a persistat in aceasta eroare si in cazul inregistrarii altor candidati.

Iata ce scrie Adrian Nastase pe blogul sau:

N-o sa credeti, dar BEC a inregistrat “candidatura domnului Traian Basescu, propusa de Partidul Democrat Liberal, la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2009 8243;, in baza Legii 370/2007, lege prin care, de fapt, s-a acceptat schimbarea denumirii orasului Basarabi in Murfatlar (era sa spun in Basescu) !

De fapt, toate candidaturile au fost inregistrate in baza legii 370/2007, in unele documente la inceput fiind indicata legea din 2007 iar, la sfarsit, fiind mentionata, ca fundament al operatiunilor respective – in mod corect – Legea 370/2004, legea pentru alegerile prezidentiale. Toate documentele sunt semnate de trei judecatori, de presedintele si vicepresedintii Autoritatii Electorale Permanente si de reprezentantii tuturor partidelor.

Foto: Mondo News