National Arena se pregateste pentru marea finala Europa League!

Stadionul National Arena se inchide, pentru ca incep pregatirile pentru cel mai mare eveniment sportiv al anului: finala Europa League, care va avea loc pe 9 mai.Doua luni ne mai despart de aceasta data, astfel ca autoritatile Capitalei incep deja pregatirile, cea mai importanta fiind inlocuirea gazonului. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca meciul Dinamo – Gaz Metan Medias a fost ultima partida din acest sezon. Asadar, Steaua, Dinamo, Rapid si Otelul Galati pot uita de National Arena pentru o vreme.

„Stadionul indeplineste toate criteriile UEFA. Pentru finala nu trebuie sc facem investitii majore pentru ca el corespunde cerintelor unui eveniment de asemenea anvergura. Saptamana viitoare se inlocuieste gazonul, apoi se va interveni cu sistemul de lampi, la nivelul solului. Meciul Dinamo – Gaz Metan Medias a fost ultimul eveniment sportiv care s-a desfasurat pe Arena Nationala inainte de finala. Urmeaza sa discutii cu partea hoteliera si cu fortele de ordine. Trebuie sa ne asiguram ca orasul va face fata din punctul de vedere al traficului si al sigurantei persoanelor”, a declarat Sorin Oprescu.

Antrenorul lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a declarat in direct la Digi 24 ca Arena Nationala poate intra in competitie cu cele mai frumoase stadioane din Europa. Arena Nationala poate intra in competitie cu cele mai frumoase stadioane din Europa. Din pacate, noi investim in panselute si borduri, politicienii nostri trebuie sa inteleaga ca fotbalul inseamna mult mai mult decat un simplu joc”, a afirmat tehnicianul roman.In ceea ce priveste echiple din Capitala, Rapid si Dinamo vor evolua pe Giulesti, respectiv Stefan cel Mare, insa Steaua va trebui sa grabeasca revenirea in Ghencea.Foto: Mondo News