Nicolae Ceausescu a disparut, dar fantoma sa inca bantuie Romania, scrie The Times

nbsp;

Romanii inca mai invata ce inseamna democratia, la 20 de ani de la inlaturarea dictatorului Nicolae Ceausescu de la putere, comenteaza cotidianul The Times, in editia electronica de sambata.

Mormantul lui Nicolae Ceausescu din cimitirul bucurestean Ghencea este modest si rareori vizitat, insa acest lucru nu reflecta influenta continua a fostului dictator asupra ritmului si sentimentelor tarii. Potrivit unui sondaj al Biroului de cercetari sociale de luna trecuta, jumatate din respondenti au spus ca situatia in Romania este mai grava decat inainte de 1989. (…)

Numele lui Ceausescu este pe buzele tuturor, in autobuze si in cafenele. Daca nu esti unul dintre cei care au fost persecutati de el, atunci viata in timpul regimului sau pare sa fi fost mai sigura decat in prezent, noteaza The Times. In prezent, problema centrala a romanilor, la doua decenii dupa revolutie, este diferenta tot mai mare intre saraci si bogati.

Urmele vizibile ale megalomaniei sale raman, adauga cotidianul britanic, mentionand Casa Poporului, pentru care Ceausescu a distrus o mare parte din centrul istoric al Bucurestiului. Totusi, cladirea arata destul de bine, fiind ridiculizata si admirata in egala masura.

Citeste mai mult pe site-ul Adevarul