Nicolaie Rugina, Ioan Valentin Opritescu, Constantin Toleriu si Marian Grigoroiu, demisi impreuna cu Olimpiodor Antonescu

Conducerea Jandarmeriei Romane a fost decapitata, luni, in urma scandalului privind angajarile ilegale din Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane.Astfel, au fost demisi seful Jandarmeriei, Olimpiodor Antonescu, adjunctul acestuia, Nicolaie Rugina, precum si alti comisari. Demiterile au fost facute de ministrul de Interne, Traian Igas. Parchetul ICCJ a inceput urmarirea penala in cazul lui Olimpiodor Antonescu si Nicolaie Rugina.
Au mai fost destituiti din functii comisarii Ioan Valentin Opritescu, Constantin Toleriu si colonelul Marian Grigoroiu.
Impotriva acestora s-a inceput urmarirea penala in dosarul in care sunt cercetati si Gheorghe Nicolaie Rugina, fostul sef al resurselor umane din MAI, Adrian Patrascu, si fostul secretar general al MAI, Cristian Baci.
In 7 ianuarie, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au inceput audierile in dosarul deschis la cererea ministrului de Interne Traian Igas in urma neregulilor descoperite de Corpul de Control in organizarea unor concursuri de angajare in Jandarmerie.
Surse judiciare declarau ca persoanele audiate au dat detalii despre procedura de angajare folosita in cazul celor trei recrutari de ofiteri superiori pentru Jandarmerie considerate ilegale de membrii Corpului de control al ministrului Igas.